A Loire-völgy mentén, kastélyok útján

Középkori erődök, királyi kastélyok, gyönyörű reneszánsz lakóépületek… a Loire menti kastélyok elegáns sziluettjükkel és figyelemre méltó kertjeikkel tarkítják a Loire-völgyét. 

A Loire folyó mentén ezek a fenséges kastélyok elmesélik és megelevenítik Franciaország történelmének, valamint az ott élt híres embereknek, mint VIII. Károly, I. Ferenc, Leonardo da Vinci vagy Medici Katalin, legjelentősebb pillanatait.

A reneszánsz kor kiváló művészi, tudományos és építészeti újításaival a Loire menti kastélyok ma is lenyűgözik a látogatókat. Histo Pad és fokozott élményt nyújtó valós látogatás, 3D makettek, interaktív berendezés… a kínált látogatásokkal játékosan és online csatlakozva merülhet el a francia királyok és királynők lakóhelyének megismerésében! 

Folytassa felfedezők útját a Loire-völgyének városaiban. Orléans, Blois, Amboise, Tours, tele történelmi emlékekkel… mind csodás felfedezéseket tartogatnak!

Gyönyörködjön a Loire folyóra néző tájakban, hagyja magát elringatni a vidék nyugalmával és fedezze fel a gazdag történelmi múltat! 

Sétáljon az elbűvölő Loire menti kis falvakban, melyhez kitűnő alkalom egy-egy fesztivál.

A Sully-sur-Loire (Loiret megye) és Chalonnes-sur-Loire (Maine-et-Loire megye) között 280 km-en húzódó, az UNESCO Világörökség listáján szereplő Loirevölgyének kivételes tájegységei csodás látványt kínálnak a látogatóknak.

Középkori erődök, királyi kastélyok, gyönyörű reneszánsz lakóépületek… a Loire menti kastélyok elegáns sziluettjükkel és figyelemre méltó kertjeikkel tarkítják a Loire-völgyét. 

Időre van szükség, hogy megfigyeljük azt a ragyogó szépséget, amelyet az egyedi tájegységek és az évszakonként mindig más arcát mutató, védett természet tartogat.

Állat- és növényvilága számos módon felfedezhető. Tekerjen saját ritmusában a „Loire à Vélo” kerékpárúton és csodálja meg a folyó partján fészkelő madár sokadalom. A Loire-völgy gasztronómiája biztosan felélénkíti az ízlelőbimbókat. Séfjeink mindig előnyben részesítik a terület jellegzetes termékeit, hogy ínyenc ételeket kínáljanak Önöknek. Semmi kétség afelől, hogy a sült fogashát ízletes halszószának vagy a Tatin-torta karamellizált almáinak nem tud majd ellenállni! Jól illenek hozzájuk a Loirevölgyének híres borai: Cheverny, Saint-Nicolas de Bourgueil, Vouvray… amelyek minden ízt felszínre hoznak. A vörös, a rosé, a fehér vagy az enyhén habzó borok számos összeillő, ínyenc gasztronómiai élmény kapuját nyitják meg! Ne habozzanak betérni pincéink ajtaján. A bortermelők mesélnek majd szenvedélyükről és örömmel hívják meg Önöket a szőlőültetvény megtekintésére és borkóstolóra: felejthetetlen élmény…

Kivételes tájegység az UNESCO Világörökség listáján is szerepel.

Szálljon fel egy hagyományos Loire-i hajóra és hajózzon végig idegenvezetéssel a folyó mentén, így talán még a félénk hódokat is megfigyelheti. Amennyiben inkább a magasba szállna, a folyót és kastélyait egy hőlégballon kosarából is megcsodálhatja

Fotó: Farkas Attila / www.gogogo.hu

Forrás: Francia Idegenfrogalmi Hivatal magyar nyelvű honlapja: