A máltai búvárturizmus megsegítésére irányuló támogatás

A Máltai Turisztikai Hivatal (MTA) elkötelezett támogatója a szigetek felé irányuló búvár turizmusnak.

A támogatási program célja, a búvárkodás iránt érdeklődő turistákat arra ösztönözni, hogy eljöjjenek Máltára és felfedezzék a szigetek kristálytiszta vizeit. Málta ideális merülő-hely a Földközi-tenger közepén, számos víz alatti sziklaképződménnyel, barlanggal, elsüllyedt ronccsal és gazdag élővilággal. A támogatási rendszer azoknak a külföldi turistáknak biztosít hozzájárulást, akik 2021-ben búvárkodási céllal keresik fel Máltát.

A támogatás időszaka

A támogatás számos búvárkodással és merüléssel kapcsolatos tevékenységre vonatkozik és 2021 júniusától igényelhető a meghirdetett keret erejéig.

Kijelölt hatóság

A támogatási rendszert az MTA kezeli.

Büdzsé

A programra összesen 750.000 euró keret áll rendelkezésre.

Jelentkezés

A búvár turisták az alábbi online linken keresztül jelentkezhetnek:

Szabályzat

A látogató köteles betartani a közegészségügyi felügyelő és az egészségügyi hatóságok által a pályázat benyújtásakor meghatározott szabályokat. A kérelmezőnek be kell mutatnia minden szükséges dokumentumot, amely tartalmazza a repülőjegy és a személyi okmány fényképét vagy fénymásolatát.
A támogatás formája utalvány, összege egyszeri 100 euró, mely utalványt egy hivatalosan regisztrált máltai vagy gozói búvárközpontban, egyben, egy alkalommal lehet beváltani. Az utalvány kézpénzre nem váltható és át nem ruházható. A fel nem használt összeget nem lehet átvinni a következő évre (azaz 2023-ra). A látogató származási országára vonatkozóan – amennyiben az illető nem Máltán vagy Gozón lakik (életvitel szerűen) – nincs korlátozás.

Az MTA által hivatalosan regisztrált, engedéllyel rendelkező búvárközpontok listája elérhető ezen a linken:

https://www.mta.com.mt/en/news-details/file.aspx?f=34730

A támogatás további részletei és letölthető dokumentumai:

https://www.mta.com.mt/en/news-details/298

Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary

info@visitmalta.hu | visitmalta.com | conventionsmalta.com