Sportturizmus támogatási rendszer Máltán

A Máltai Turisztikai Hivatal (Malta Tourism Authority, MTA) elkötelezett támogatója a szigetország felé irányuló sportturizmusnak és azon szervezőknek, akik ilyen céllal turistákat és üzletet hoznak a szigetekre. A most bejelentett támogatás azon vállalkozások munkáját segíti, akik kifejezetten turisztikai jellegű sporteseményekkel foglalkoznak. A program azon turisták utazását támogatja, akik 2021/2022 időszakban sporteseményen való részvétel céljával érkeznek, mint turisták, a Máltai-szigetekre. A látogatás célja kizárólag a sporteseményen való részvétel.


A program időtartama

A támogatás a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig 2021. júliustól kezdődően (max.) egy éven át lesz elérhető olyan sporteseményekre, melyek turisztikai jelentőséggel bírnak.

Kijelölt hatóság

A támogatási rendszert az MTA kezeli.

Büdzsé

A programra összesen 1,5 millió euró keret áll rendelkezésre. A támogatás utólagosan, az eseményt követően, a program szabályzatában meghatározott igazoló dokumentumok beküldése után kerül kifizetésre. A program összesen mintegy 15 000 résztvevő számára nyújthat támogatást.

Meghatározások

E dokumentum céljaiban a pályázó(k) szó rendezvényszervezőkre, a közvetítő szó pedig a vállalatokra utal.


Szabályzat

A támogatást egy eseményre vonatkozóan csak egyszer lehet kifizetni és csak egy pályázónak.
A program a sporteseményekkel kapcsolatos utazásokat támogatja 2021. júliustól kezdődően és (max.) egy éven át lesz elérhető.
A támogatás limitált, csak addig igényelhető míg a megadott keret rendelkezésre áll.
A résztvevőnként 100 eurós támogatást (aminek alapfeltétele résztvevőnként minimum 3 éjszakás tartózkodás Máltán vagy Gozón) a szervező kapja.
A résztvevőnek be kell tartania a közegészségügyi felügyelő és az egészségügyi hatóságok által a pályázat benyújtásakor meghatározott szabályokat. A pályázónak vagy a közvetítőnek minden szükséges dokumentációt be kell mutatnia.
A fel nem használt összegeket nem lehet átvinni a következő évre (azaz 2023-ra).
Ez a támogatás kizárólag azokra a külföldi résztvevőkre vonatkozik, akik nem Máltán vagy Gozón laknak, és akik kifejezetten a Sportesemények miatt utaztak a szigetekre.
Csak a SportMalta által elismert és akkreditált sportesemények jogosultak a programban való részvételre.

Jelentkezés

A program keretében nyújtott támogatás előzetes jóváhagyáshoz kötött, és a támogatásról kizárólag az MTA dönthet.
A pályázóknak regisztrálniuk kell és jelezni érdeklődésüket a bit.ly/sportsscheme oldalon a MTA által meghatározott időpontig.

További részletek és letölthető dokumentumok:

https://www.mta.com.mt/en/news-details/297

Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary

info@visitmalta.hu | visitmalta.com | conventionsmalta.com