Szárnyai hidat képeznek a Cher folyón, így a víz visszatükrözi ennek a reneszánsz építészeti csodának a szépségét. Csodás francia kertjei vannak és neves festészeti és goblein szőttes gyűjteménye. Különlegesség, hogy már videós idegenvezetést is igénybe lehet venni az iPod-ok segítségével. Érdemes kipróbálni l’Orangerie éttermét, büféjét és a teázóját is.

© S.Sevrin / CRT Centre Val de Loire

Chenonceau-t a hölgyek kastélyának is nevezik, hiszen hat híres nő hatott történetére és építészetére. II. Henriktől Diane de Poitiers királyi kegyencnő kapta meg a kastélyt, aki a folyó fölötti hidat építette és csodás kertet. A király felesége Medici Katalin ennek nem örült és mikor Henrik meghalt száműzte Diane-t a kastélyból és egy új kertet alakított ki Diane kertjével szemben. A híd fölé pedig kétszintes épületet építettetett. A kastélyt ezután is hölgyek lakták, alakították.

© Gillard et Vincent / CRT Centre Cal de Loire

Megközelíthetőség: a kastély a Cher folyón helyezkedik el, 214 km-re Párizstól és 34 km-re Tours-tól. – 2 óra autóval Párizsból az A10-es Aquitaine autópályán (Blois vagy Amboise kijárat); – 1 óra T.G.V. vonattal Párizs Montparnasse vasútállomás-tól / Saint-Pierre-des-Corps-ig (Tours); – 1 óra T.G.V. vonattal Párizs Roissy-CDG reptértől / Saint-Pierre-des-Corps-ig (Tours). – 25 per TER vonattal Tours-ból Chenonceaux

Parkolás: tágas, főként árnyékos, ingyenes parkoló áll a vendégek rendelkezésére.

© CMouton_CRTCentre_ValdeLoire

Forrás: (Francia Idegenforgalmi Hivatal – France.fr)

http://ee.france.fr/hu/discover/chenonceau-i-kastely