66. Magyar Nemzeti Bajnokság, Szatymaz

2021. május 21. és 29-e között adott otthont a Szatymazi Repülőtér, a 66. Magyar Nemzeti Bajnokság számára, Standard, 15 méteres és a kétüléses 20 méteres géposztályban.

Fotó: www.aerosport.hu ©2021

A 3 kategória pilótái 7 napon keresztül küzdöttek egymással és az időjárással. 

A megnyitón részt vett Hársfalvi Pál (RLSZ alelnök), Szücs Patrícia (RLSZ főtitkár), Molnár Géza (házigazda), Gyöngyösi András (MVSZ elnök, versenyigazgató) és Noll Gergő (sportbizottság vezetője).

Hársfalvi Pál (RLSZ alelnök), Szücs Patrícia (RLSZ főtitkár), Molnár Géza (házigazda), Gyöngyösi András (MVSZ elnök, versenyigazgató) és Noll Gergő (sportbizottság vezetője). Fotó: www.aeroclubalfoldi.hu

A verseny megrendezéséhez az Alföldi Repülőklub nyújtot segitséget. A klub évek óta Magyarország egyik legeredményesebb repülősport egyesülete.

Aktívan részt vesz a hazai és nemzetközi versenyeken. Tevékenységének és közösségi rendezvényeiknek kellemes helyet nyújt a különlges adottságú Szatymazi Repülőtér.

Az eredményeket a SoaringSpot oldalon tekinthetik meg: EREDMÉNYEK.

Az AEROsport rövid összefoglalóját a sport1 TV műsorán június 11-én, a részletes összefoglalót július 9-én láthatják.


Az adások természetesen elérhetőek lesznek a www.aerosport.hu, valamint a https://www.facebook.com/aerosport.hu oldalon.

A folytatás a FAI Klub, a 18 méteres, valamint a Szabad géposztályok versenye 2021. július 1-11. között a megújult LHDV Dunaújváros Repülőtéren, a Dunaferr Repülőklub szervezésében lesz.

Fotók: www.aerosport.hu ©2021