5. V4 Air Show Veteránjármű és Retro Találkozó

Idén ismét V4 Air Show, Veteránjármű és Retro Találkozó volt a Dunakeszi Sportrepülőtéren. “Kalandok földön és levegőben július utolsó hétvégéjén” volt a jelmondat, amit azt gondolom maximálisan kimerítették a szervezők. 

A 2016-ban debütáló, idén 5. alkalommal megrendezésre került rendezvény az elmúlt években tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel bővítette a sztárfellépők, jármű különlegességek és programok sorát.

Díszvendég a Magyar Honvédség volt gépjárművekkel, haditechnikai eszközökkel, az Airbus H-145 helikopterrel és egyéb légi járműveivel statikus és dinamikus bemutatóval szórakoztatta a nézőket.

A látványos légiparádé sem maradhatott el, melyen Besenyei Péter, magyar műrepülő pilóta, Veres Zoltán magyar műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guinness-rekorder, Imreh Lajos helikopter, Hársfalvi Pál vitorlázó és Vári Gyula motoros repülőgép pilóták, valamint a Goldtimer Alapítvány oldtimer repülői tartottak látványos bemutatót.

Volt látványos léggömb vadászat a Malév Repülőklub pilótái részéről.

Ezen kívül hagyományőrző csapatok hadijáték bemutatója, mely nagyon izgalmas és látványos volt pirotechnikai kiegészítésekkel. A nézelődők megcsodálhatták még a Veterán járművek és motorok kiállítását, ahol külön veteránjármű szépségverseny is volt.

Láthattunk még mezőgazdasági gépbemutatót, veterán traktorokat, stabil- és csillagmotorok statikus és dinamikus bemutatását. Nagy sikere volt a katonai hagyományőrzők kiállításainak, ahol bárki kipróbálhatta, hogy kell egy fegyvert szét és össze szerelni.

A gyerekeket egész nap várták az ugrálóvárak a mini vidámparkban és az élménygazdag programok, de a felnőtteknek is nagyon kellemes kikapcsolódást és élményt nyújtott ez a remekül megszervezett kétnapos esemény!

Az AEROsport szeptemberi adásában jelentkezünk egy rövidebb, majd a későbbiekben egy bővebb összefoglalóval a rendezvényről.

Forrás: www.onkormanyzat.mti.hu

www.dunakeszi.hu