Műszaki hiba miatt bezárták a Liszt Ferenc-repülőteret

Budapest, 2012. december 7., péntek (MTI) – (Budapest Airport)

Műszaki hiba miatt bezárták a Liszt Ferenc-repülőteret pénteken nem sokkal dél előtt – közölte a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-vel.

FOTÓ: GOGOGO.HU

A repülőteret dél előtt tíz perccel zárták be az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba miatt – mondta el Hardy Mihály.
Közölte, nem indítanak és nem fogadnak járatokat.
A budapesti repülőtér irányítótornyában keletkezett elektromos meghibásodás javításán továbbra is megfeszített erővel dolgoznak az érintett szakemberek. Az irányítótoronyban lévő műszerek megbízható működése, a repülés biztonságának garantálása minden más szempontnál fontosabb. Emiatt ma éjfélig bizonyosan zárva marad a budapesti repülőtér, nem fogad és nem indít gépeket.

Jelenleg azt tervezzük, hogy holnap délelőtt 10:00 kor nyitjuk meg újra a légi forgalmat a repülőtéren, de ez az időpont még változhat. Kérjük az utasokat, akiknek ma délutánra, vagy estére van repülőjegyük, hogy ne jöjjenek ki a repülőtérre, hanem lépjenek kapcsolatba a légitársasággal. A repülőtéren lévő utasokról a légitársaságok illetve a Budapest Airport gondoskodik.