Kísérleti GM bemutató park az Arizóniai Yumában

Yuma Proving Ground Open Air Museum

Nem ez volt az első gyökérkezelésem, de mégis annak éreztem a megrázkódtatás miatt.  Az elsőt egy nagyon ügyes kezű doktornőtől kaptam a körtéren, akinél a kezelés alatt még el is bóbiskoltam és csak az asszisztensnője kuncogására ébredtem. Körülbelül 4 hónapja lehettem Amerikában, amikor realizáltam, hogy nincs mese el kell mennem a fogorvoshoz. A közeli rendelőben felvilágosítottak, hogy gyökérkezelés szükséges. Amikor szembesítettek a költségekkel kisebb sokkot kaptam (olcsóbban vettem az utolsó használt autómat). Így aztán egy ismerős ajánlására a közeli (öt órányi vezetés) Mexikóba ruccantam át, ahol kb. fél áron meg is úsztam a dolgot.

A határt átlépve már biztos voltam benne, hogy a mostani alkalommal nem fogok elaludni.

A rendelő már kissé megnyugtatóbb volt és a szakértelemmel is meg voltam elégedve. A kezelés után viszont valahogy nem kívántam enni….

Az odafelé úton még nem vettem észre, mivel a nagy távolság miatt hajnalban kellett indulni, de visszafelé azonnal feltűnt az a katonai kísérleti telep, aminek a bevezető útja mellett található egy bemutató park az itt készült járművekből és néhány egyéb történelmileg jelentősebb járműből.

A korábban ecsetelt kezelés után valahogy nem kívántam időzni sehol, de elhatároztam, hogy a következő alkalommal, (akinek már volt „szerencséje” megtapasztalni ezen élvezeteket az tudja, hogy legalább három alkalmas egy ilyen móka) elidőzik itt a fényképezőgépemmel.

Az egy hónappal későbbi kezelés után már vártam, hogy visszajuthassak a kísérleti telepre és körbejárhassam az izgalmasnak ígérkező területet.

Katonai területről lévén szó igen óvatosan közelítettem meg a kérdést és körbekérdeztem az illetékes személyeket a fényképezésről. Persze ahol nem lehetett fényképezni oda már be sem hajthattam ugyanis ez nemcsak egy kiállítási terület, hanem ez egy aktív létesítmény és a lezárt területen tesztelések folynak a , (akinek már volt „szerencséje” megtapasztalni ezen élvezeteket az tudja, hogy legalább három alkalmas egy ilyen móka)jövő harci járművein.

A parkot bejárva a fényképek készítésekor a járművek apró részleteiben a fejlesztők igyekezetét és a szakemberek hozzáértését láttam. A sok apró műszaki csemege teljesen felvillanyozott és már a fogorvosi széket is elfeledtette velem.

 

Kép és szöveg: Csonka Péter CPG. Pulication

helyszín: LINK