Karsay Eszter

2019.10.18.

Pán Péter generáció

A női és férfi szerepek az utóbbi évtizedekben jelentősen átalakultak, így a férfiak sokszor úgy érzik, minek felnőniük, ha úgysincs rájuk szükség.
2019.10.18.

Álmatlanság kora

A rossz alvók könnyen egy spirálba kerülhetnek. Aki rosszul alszik az nehezebben teljesít a munkahelyén és a családja körében is sokkal ingerültebb, feszültebb.
2015.05.20.

Generációk közötti együttműködés

A globalizáció és az infokommunikáció hatásai nyomán a társadalom is átalakulóban van, a többgenerációs családmodell aránya jelentősen csökkent. Sem az idős sem a fiatal korosztály nem támaszkodhat a hagyományos társadalmi szerepek forgatókönyveire és az együttműködés tradícionális normáira. Fel kell ismernünk a generációk közötti együttműködés fontosságát, hogy a fiatalok és idősek kölcsönösen tanuljanak egymástól, megismerjék a múltat és közösen beszéljenek a jövőről.
2015.01.07.

Késői gyermekvállalás

Napjainkra jellemző, hogy a fiatalok tanulmányaik elvégzése után a karrierjükre, az önmegvalósításra, anyagi javaik megteremtésére összpontosítanak.
2015.01.07.

Zöld óvodák

Éljünk környezettudatosan! Gyakran találkozunk ezzel a felszólítással. De vajon hogyan tanulhatjuk meg ennek mikéntjét szülőként és gyerekként?
2015.01.07.

Védőnői Szolgálat

Magyarországon a gyermek-és családvédelem Európában egyedülálló módon a Védőnői Szolgálaton keresztül valósul meg.
2014.10.06.

A slow mozgalom

A XXI. század embere mindent egyszerre szeretne megélni, információ éhes és semmiből nem szeretne kimaradni.  Sokan azt gondolják a sikeres boldog élet kulcsa a felpörgetett gyors tempó.
2014.03.18.

Kevesebb munka, több élet

Felgyorsult világunkban, csak azt vesszük észre már megint eltelt egy hét, egy hónap, egy év. rohanunk de mi felé, mi után?
2014.03.18.

Lelki egészség

Magyarországon minden 5. ember jelenleg is depressziós, még magasabb azok száma, akik már küszködtek ezzel a problémával.
2014.03.18.

Miért vagyunk pesszimisták?

Részben velünk  született hajlamaink és temperamentumunk, részben átélt napi élményeink is befolyásolják azt, hogy a borúlátás és a reményvesztettség milyen mértékben uralkodik el rajtunk.
2014.03.18.

Korunk pestisei

Az ember sokszor hajlamos elfelejteni, hogy a legfontosabb értékeink egyike az egészségünk. Miközben az anyagi javak megszerzése kitölti az életünket az egészségünkkel csak akkor törődünk, ha már baj van.
2014.03.18.

Boldogtalanul

Az ember annak örül, azt becsüli meg, ami értékes, vagyis azt, amit értékesnek tart. Az értékek rendjét viszont sokszor nem mi magunk, hanem a környezetünk írja elő, diktálja számunkra.