A 2020-as év összefoglaló (AEROsport, 2020.12.)

Az év utolsó adásában visszatekintünk erre a repülés szempontjából felemás évre.

Az évről évre nagy tömeget megmozgató repülős események hazánkban és külföldön is nagyrészt elmaradtak, vagy online airshow-ként kerültek megrendezésre. Akik nem jutottak el a futópályák szélére -vagy csak szeretnének visszaemlékezni 1-1 érdekes pillanatra az idei repülős szezonból -, azok számára készítettük ezt az összeállításunkat.

Megkérdeztük a HungaroControl Körzeti repüléstájékoztató részlegének vezetőjét, Molnár Csabát, hogy mennyiben változott az idei évben a hazai kisgépes forgalom.

Matkópusztán rendezték meg a 65. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságot.

Az év legnagyobb kisgépes megmozdulását tartották 2020. június 4-én. Reggel Magyarország és a nagyvilág különböző repülőtereiről 147 légi jármű szállt fel, hogy különleges repüléssel emlékezzen meg Trianon 100. évfordulójáról.

A modellezés a repüléssel való ismerkedés legköltséghatékonyabb formája. Modellezni pedig egy közösségben vagy klubban a legjobb.

Idén ünnepelte 90 éves jubileumát a MÁV Repülőklub.

Kettős jubileumot ünnepeltek szeptemberben Börgöndön. Itt járt egy igazi repülős különlegesség, a P-51 Mustang. 

Köszönjük, hogy egész évben velünk tartottak. Biztonságos landolást mindenkinek, és sokkal több lehetőséget a repülésre a következő évben minden szárnyalni vágyónak. És ne feledjétek: “A Biztonság az első!”