Országos felolvasási rekordkísérlet

Természetesen az olvasás népszerűsítse ennek a programnak a célja, és az, hogy minél többen megismerjék a hazai kortárs gyerek- és ifjúsági irodalmat. Több, mint ötven szerző könyvéből olvashatnak a jelentkezők ezen a 7 napon és 7 éjszakán. Az Országos Felolvasó Rekordkísérlet szervezője a Csömöri Kulturális Összeesküvés Mozgalom két vezetője, Bihari Réka és Lencsés Szilvia.

Bihari Rékával és Huszárik Katával a közös olvasás jelentőségéről beszélget Oláh Andrea:

Bihari Réka szervező, Csömöri Kulturális Összeesküvés Mozgalom

„Az olvasás, alapvetően nem közösségi élmény, ezért nagyon érdekes ötlet, hogy mi most kinyitjuk, és kicsit olyan, mint amikor az ember otthon a gyerekének mesél, de csak többen leszünk. Valóban azt is hiszem, hogy családdá is kovácsolódunk a könyvek által” – mondja Huszárik Kata színésznő, akinek egyébként is nagyon szoros a kapcsolata a könyvekkel. Csömörön él, úgyhogy örömmel vállalta a helyi Sinka István Könyvtárban május 16-tól 23-ig tartó felolvasó rekordkísérlet védnökségét.

Huszárik Kata színésznő, az esemény védnöke

Vig Balázs író és Tenki Réka színésznő

Vígh Balázs író

Csatlakozz felolvasóként, önkéntes segítőként vagy hallgatóként a 7 nappalon és 7 éjszakán keresztül tartó új magyar felolvasási rekordkísérletünkhöz! Szeretettel várunk! Az eseményünkkel a kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalom sokszínűségére és változatosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, ezért magyar szerzők mesekönyveit és ifjúsági regényeit fogjuk felolvasni sokakkal. A Petőfi bicentenárium kapcsán pedig egyes gyerekeknek és ifjúságnak szóló Petőfi Sándor művek is a repertoár részét képezik majd. Az irodalmi élmények mindenki számára elérhetőek! Gyere, bebizonyítjuk!

Tenki Réka színésznő

AHHOZ, HOGY A REKORD MEGVALÓSULJON 7 nappalon és 7 éjszakán keresztül folyamatosan egyszerre mindig jelen kell lennie legalább 1 fő felolvasónak, 1 fő hallgatóságnak és 2 fő tanúnak. Tehát UGYANOLYAN FONTOS SZEREPE VAN AZ ÖNKÉNTES SEGÍTŐKNEK, MINT A FELOLVASÓKNAK A REKORD FELÁLLÍTÁSÁBAN!
Fontos tisztázni, hogy A 168 ÓRÁS FOLYAMATOS FELOLVASÁSSAL NEM EGY SZÉPOLVASÁSI VERSENYRE KÉSZÜLÜNK. A felolvasók sokféle életkora, kiben-kiben bizonyos drukk, izgalom maga a rekord miatt, a nagyon hosszú időfolyam stb. mind olyan tényezők, melyek nem a profizmusra hajtanak, hanem egy nagyon klassz és egy igazán ízig-vérig emberi közösségi élményre! MINDENKI RÉSZVÉTELE HOZZÁADOTT ÉRTÉKKEL BÍR MAJD A REKORD FELÁLLÍTÁSA KAPCSÁN!

Tenki Réka színésznő

Bihari Réka, Várfalvy Emőke író, a Móra és a Cerkabella Kiadó szerzője és Lencsés Szilvi (Fotó: FB)

 

kreatív tervezés: Seemann Dorottya

 

 

 

További információ:

Mesélj Csömör! Olvass velünk!

Kulturális Összeesküvés

Az rendezvényen résztvevők névsorát folymatosan bővítjük:

A felvétel a könyvbenutazom.hu és a gogogo.hu stúdiójában készült.

műsorvezető: Oláh Andrea

operatőr: Farkas Attila

Stúdió fotó: Farkas Attila gogogo.hu / Minden jog fenntartva!