2023.11.10.

Időutazás a turizmusban – egyéletem – Babik Edittel

A mobilitás, a környezetváltozás az ember elemi igénye. Az utazásszervezés ősatyja Thomas Cook, baptista misszionárius volt, akinek a nevéhez fűződik az első szervezett utazás a XIX. század közepén. Napjainkban már minden attrakcióvá tehető, egyre nagyobb a verseny és egyre nagyobb az igény is arra, hogy valami különleges élményben lehessen részünk: a […]
2023.10.25.

A Monarchia édenkertjében bármi megtörténhet – Huszti Gergely új regénye

Huszti Gergely új regénye Abbáziába visz   Aki járt már Opatijában örömmel ismerhet rá Huszti Gergely új regényének helyszíneire, a Villa Abbázia ugyanis ide, 1910 nyarára viszi vissza az olvasóit. A főhőst, a 19 éves Erőss Adát kísérjük el a szanatóriumba, hogy aztán különc figurákkal – egy festőművész katonával, egy Freud […]
2023.10.22.

A Bocuse d’Or mosoly az arcukon – egyéletem – Babik Edittel

A Bocuse d’Or mosoly az arcukon, a magyar gasztronómia és a szakma népszerűsítése a szívükben él. Hamvas Zoltánnal, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökével, valamint Dalnoki Bencével, a Stand étterem sous-chefjével, a 2023-as lyoni Bocuse d’Or világverseny bronzérmesével beszélgettem. Szó esett a nemzetközi szakácsbajnokságról, a zsűrizés apró részleteiről, Rasmus Kofoeddel […]