Operaközvetítések a Metből az Urániában a 2018/19-es évadban is

Meghirdette 2018/19-es Metropolitan Opera-közvetítéseinek programját az Uránia Nemzeti Filmszínház. A Metropolitan Opera Live in HD sorozata, amely a világ számos mozijába élőben, nagy felbontásban juttatja el az operákat, ősztől ismét tíz élő közvetítést kínál a rajongóknak. Az Urániában a jegyelővétel április 16-án, hétfőn indul – aznap még csak a helyszínen, másnaptól a világhálón is.

A New York-i Metropolitan Opera díjnyertes Live in HD sorozata immár 13. évadát kezdi meg október 6-án. A tíz élő közvetítésből és az Urániában további tizenhét ismétlésből álló évadban először Verdi Aidáját láthatják a rajongók, ezúttal a csodálatos Anna Netrebko főszereplésével. Szokás szerint a világ legjobb operaénekesei vonulnak fel a május idusáig tartó sorozatban, köztük Jonas Kaufmann, Piotr Beczała, Juan Diego Flórez, Elīna Garanča, Roberto Alagna, Diana Damrau, Aleksandra Kurzak, Aleksandrs Antonenko és  Karita Mattila. Az évadban négy új bemutató lesz: a Sámson és Delila, Marnie, Traviata és az Adriana Lecouvreur. A közönség most először láthatja a mozikban Poulenc A kármeliták című, XX. századi mesterművét is. Még négy felújított előadással készül a Met: Puccinitől A Nyugat lánya, Bizettől a Carmen, Donizettitől Az ezred lánya, Wagnertől pedig A walkür kerül színre – természetesen ezek is angol és magyar felirattal. Az évad egyik érdekessége egyébként, hogy a mozivásznon látható tíz operából négy francia nyelvű, amit csak erősít, hogy a Met új zeneigazgatója, a kanadai Yannick Nézet-Séguin is a francia operák specialistája. Az új zenei igazgató két előadásban, A kármelitákban és a Traviatában áll majd a karmesteri pódiumon.

A jegyelővétel április 16-án, hétfőn reggel 9 órakor indul az Uránia Nemzeti Filmszínház jegypénztárában, míg az online jegyértékesítés másnaptól, keddtől kezdődik az Uránia honlapján, a jegy.hu rendszerében, az Interticket jegyirodáiban, valamint a Jegymester hálózatán. Ugyancsak április 16-tól indul a jegyárusítás a MET nyári válogatásának előadásaira. Ebben a sorozatban négy, korábban már vetített, népszerű Metropolitan-operaelőadás szerepel: Puccini Pillangókisasszonya, Verdi Trubadúrja, Csajkovszkij Anyeginje és Puccini Turandotja.

Ahogy korábban, az új évad előadásai esetében is lehetőség van kedvezményes jegyvásárlására azoknak, akik az évad és/vagy a nyári válogatás legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Forrás: urania-nf.hu