Augusztus 28-29-én rendezik meg tucatnyi nemzet részvételével a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót Kecskeméten. Nyolc év után, 2013 óta ez az első alkalom, hogy újra repülőnapot tart a Magyar Honvédség.
Számos országból érkeznek repülő kötelékek, amelyek statikus és dinamikus bemutatói mellett a szárazföldi alakulatok is bemutatkoznak majd.

 

A látogatók testközelből láthatják a Magyar Honvédség legújabb kézifegyvereit, de lesz többek között közelharc és különleges műveleti bemutató is.

A Honvédelmi Haderőfejlesztési Program kezdeti szakaszában már bemutatták az új eszközöket, amelyek akkor még csak bemutatóra érkeztek hazánkba, de mára a Magyar Honvédség állományában teljesítenek szolgálatot.

A rendezvényen láthatók lesznek – a teljesség igénye nélkül – a H145 helikopterek, a Leopard 2A4 harckocsik, a Gidrán harcjárművek, illetve a Zlin kiképző flotta is.

Mátrix pályával (tájékozódási versenyfutás az idővel), Lézer Run-nal (méteres futás után lézerpisztoly céllövészet), PTSZ élményutazással várják az érdeklődőket, de számos szimulátor nyújtotta VR élménnyel is gazdagodhatnak majd az eseményre kilátogatók.

További információk és jegyvásárlás: www.repulonap2021.hu

Tervezett program: repulonap2021.hu/programok

Dátum: 2021. augusztus 28-29.

Helyszín: Kecskemét, Reptéri út 4. (az MH. 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis területén)