Zsédenyi Adrienn

2020.12.18.

Fókuszban a gyermek?

A fenntartható fejlődés nem egy elvont fogalom hanem gyermekeink, unokáink jövőjéről szól. A jövőt ugyanis mi magunk teremtjük itt és most és gyermekeink jövője azon múlik mi milyen értékeket adunk át nekik.
2019.12.19.

A megváltozott Balaton

Nagyanyáink már rá sem ismernének a Balaton partjára, annyira megváltozott!
2018.01.15.

Újrahasznosítás

A hulladéktermelés 4-5 százaléka származik megunt, kidobott ruhákból. A divatmárkák évente újabb és újabb kollekciókat dobnak a piacra, de gyáltalán nem mindegy milyen alapanyagokból. A természetes alapú textileket évezredek óta használjuk. Ám az olcsóbb , tömegtermelés érdekében ma már olyan alapanyagokat állítanak elő, amelyek mesterséges anyagokat, például poliészter szálakat tartalmaznak.
2014.03.26.

Iskolakerülők

Valljuk be őszintén, milyen bizsergető érzés volt egy–egy napot ellógni a suliból. Aztán persze ki-ki képességei szerint igyekezett pótolni az elmaradt tanagyagot.
2014.03.26.

Szolár energia – Erőforrás napról-napra

A napból érkező energia a Föld energiaszükségletének a 20.000 szeresét biztosítja. A napsütés közvetlen felhasználása már az ókor óta ismert az emberiség számára.    
2013.10.18.

Mennyit ér Magyarország?

Elgondolkoztunk már azon, hogy mi is a legfontosabb érték az életünkben? A pénz, a szép ruha, a legújabb autó? Vagy hogy kerül mindennap az asztalra étel? Hogy van tiszta vizünk?