AEROSPORT.HU
A HOLNAP.HU

gasztronómia

2024.08.10.

Gasztronómiai világutazás – gyerekekkel – PODCAST

Kalas Györgyivel egy rövid képzeletbeli világkóstoló keretében ízelítőt és érdekes sztorikat kínálunk a napjainkban asztalunkra kerülő nemzetközi alapanyagokról és ételekről. Mindeközben arról is beszélgetünk, hogy miként lehet a gyerekek érdeklődését felkelteni akár egy-egy utazás közben is a helyi ételek segítségével más kultúrák iránt. egyéletem – Babik Edittel
2024.06.27.

Hosszú kelesztésű, levegős szélű, könnyed, magas hőfokon készült pizza. Ezt tudja a Salve

Ha igazi nápolyi, prémium alapanyagokból készült, hosszú kelesztésű, levegős szélű, könnyed, magas hőfokon készült pizzát keresel Budapesten, akkor a Salve az egyik legjobb választás lehet. A tésztával kapcsolatban elárulták nekünk, hogy nem a klasszikusan vett egy napos direkt tésztavezetést alkalmazzák, hanem inkább az újhullámos úgynevezett kortárs (olaszul contemporanea) nápolyi stílusú […]
2024.06.25.

Szaftos hamburgerek, ízletes pizzák, hatalmas és különleges sörválaszték – ez a Komló és Tehén

A Komló és Tehén olyan gasztronómiai élményt kínál, amely a minőségi alapanyagok és különleges ízek harmonikus párosításán alapul. Kezdve a sörökkel: cseh, bajor, német, belga és magyar sörkülönlegességekre lelhettek a kínálatban: Augustiner, Hacker-Pschorr, Paulaner, Kasteel, Staropramen, Holba, Guinness, Permon, Szent András Sőrfőzde, Fehér Nyúl és még sorolhatnánk… Ezenfelül alkoholmentes sörökből […]
2024.04.02.

Liszt-majmocska a kastélykertben – Zoo Herberstein 

Az állatkertek megosztó intézmények… Évtizedekkel ezelőtt a ZOO szűk ketreceket, valamint minimális kifutóteret jelentett az egyébként rendkívüli mozgásigényű állatoknak itt Közép-Európában. És ezen kívűl van még egy probléma: ez pedig az időjárás… Talán ilyen szempontból az európai állatkertekben élő egyedeknek “szerencséjük” van, hiszen a négy évszakból valamelyik biztosan hasonlít a […]
2023.12.01.

Csokoládé

A nők elsősorban a boldogságkeresés miatt, a férfiak energiaforrásként nyúlnak a csokoládéért – állítja Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke, akivel nem csak a fogyasztási szokásainkról beszélgetünk, hanem a csokoládégyártásban megjelenő új trendekről, a funkcionális csokoládéról és az édességek reklámtortából kiharapott szeletéről is.  A beszélgetés itt hallgatható […]
2022.08.28.

Művészetek meghökkentő otthona, apátsági könyvtár, városnézés – Stájerország

Művészetek meghökkentő otthona, apátsági könyvtár, városnézés – Ismerjük meg igazán Stájerországot! 5. rész Ha vége a nyárnak, a forróságnak, már szívesen sétálunk naphosszat a városokban – és ugye nemcsak Grazban érdemes körülnézni… Az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének marketingvezetője, Szedlák Péter – sorozatunknak ezen részében – a stájerországi városlátogatásokhoz csinál […]
2022.08.28.

„Időutazás”-túra Stájerországban

„Időutazás”-túra Stájerországban – Ismerjük meg igazán Stájerországot! 3. rész   Boszorkányok pedig vannak, voltak, sőt múzeumuk is van, például Stájerország egyik szép  várában. Egy másikban meg dohánygyár nyomait találjuk, és persze a falak a várak egykori tulajdonosaikról is  mesélnek. Úgyhogy nem unatkozik a turista, ha benevez a „kastélytúrára” Ausztria ezen […]
2022.08.28.

Ausztria „zöld szíve” – Stájerország

Ausztria „zöld szíve” – Ismerjük meg igazán Stájerországot! 1. rész  Lehet, hogy egészen közel van az a hely, ahol rengeteg felfedeznivaló vár ránk? Sokunknak van Ausztriában kedvenc városa, régiója, ahová rendszeresen visszatérünk, de lehet, hogy érdemes módszeresen bejárni egy akár jól ismert térséget is. Stájerországot öt témára bontva mutatjuk meg […]
2022.08.27.

Tavak, termálfürdők, és a vulkán öröksége – Stájerország

Tavak, termálfürdők, és a vulkán öröksége – Ismerjük meg igazán Stájerországot! 4. rész Stájerországot öt témára bontva mutatjuk meg sorozatunkban – ebben a részben a régió „termálkincseiről”, fürdőzésre csábító tavairól beszél az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének marketingvezetője, Szedlák Péter. A wellness mellett azért a helyi gasztronómia is szóba kerül… […]
2022.08.18.

Gleccsertől a borig-két keréken – Stájerország

Gleccsertől a borig – két keréken – Ismerjük meg igazán Stájerországot! 2. rész Elég egy biciklit vagy egy jó túracipőt vinni, a pazar látnivalókat már felfűzték nekünk két útvonalra. Stájerországot öt témára bontva mutatjuk meg az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének marketingvezetőjével, Szedlák Péterrel, aki a hegyikerékpározás, a kényelmes biciklitúrák […]