2024.08.23.

Kékkör – 2550 km Till Anillával – PODCAST

Az Országos Kékkör egybeölel 3 hazai túraútvonalat: az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát, és az Alföldi Kéktúrát. Till Anilla ezt az egybefüggő 2550 km hosszú utat, a Kékkört egy lendülettel gyalogolta végig, egész pontosan 72 nap alatt. Anillával a teljesítményéről, és természetesen a 2550 című dokumentumfilmről is beszélgetek. […]
2024.08.10.

Gasztronómiai világutazás – gyerekekkel – PODCAST

Kalas Györgyivel egy rövid képzeletbeli világkóstoló keretében ízelítőt és érdekes sztorikat kínálunk a napjainkban asztalunkra kerülő nemzetközi alapanyagokról és ételekről. Mindeközben arról is beszélgetünk, hogy miként lehet a gyerekek érdeklődését felkelteni akár egy-egy utazás közben is a helyi ételek segítségével más kultúrák iránt. egyéletem – Babik Edittel
2024.08.03.

Szent György-hegy Hajnalig PODCAST

A Balaton-felvidék gyönyörű tanúhegye, a Szent György-hegy, nemcsak hatalmas bazaltoszlopaival vonzza a természetjárókat, az utazókat, hanem a borvidék vulkanikus boraival is. Június első szombatján a pincék kinyitják kapuikat és ilyenkor jófajta borokba kóstolhatunk bele, és számtalan gasztro és zenei élményben is részünk lehet. Budavári Dórával, a rendezvény megálmodójával a Szent […]
2024.07.21.

Bujtor István Filmfesztivál 2. rész – L. Dézsi Zoltán

A Bujtor István Filmfesztiválról szóló műsor második részében L. Dézsi Zoltánnal beszélgetek, aki nemcsak moderátora az eseménynek, hanem ízig-vérig Ötvös Csöpi rajongó is. Telefonon értem el Zolit, aki éppen a Balaton partján nyaralt. Az interjúban a fesztivál eseményein való szerepvállalásáról, a Bujtor filmekhez kapcsolódó személyes élményeiről, munkáiról, és természetesen a […]
2024.07.20.

Nyitott Porták – agroturizmus Zalában – PODCAST

„Nyitott Porták” néven működik a Zala-völgyi gazdálkodók agroturisztikai összefogása. A közel 40 portából álló hálózat őstermelői, kistermelői szívesen látják vendégül a turistákat, hogy beavassák őket mindennapi tevékenységükbe, a termékeik előállításába, legyen szó méhészetről, borászatról, állatnevelésről, lekvárkészítésről vagy éppen rétessütésről. Egyes helyeken szállást is biztosítva akár több napig élvezhetik a látogatók […]
2024.07.15.

Bujtor István Filmfesztivál 1. rész – Lutter Imre

Az Ötvös Csöpi – filmek annak idején milliós nézettséget hoztak a mozikban, és turisztikai szempontból is figyelemre méltóak voltak, hiszen forgatási helyszíneikkel tovább növelték a Balaton népszerűségét. Bujtor Istvánra emlékezve idén augusztus 22-25-én Keszthelyen rendezik meg a róla elnevezett Filmfesztivált, ahol minden este Ötvös Csöpi filmeket vetítenek, versenyfilmes és közönségtalálkozók […]
2024.07.13.

A lederhosentől a borostyánkőig – Németország – PODCAST

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot 2024. június 14. és július 14. között Németországban rendezik meg. Ennek apropóján beszélgetek Gyémánt Balázs hivatásos világutazó bloggerrel, aki németországi desztinációkat ajánl. Ellátogatnak többek között Suttgartba és Kölnbe, útikalauzt kínálunk azoknak, akik először utaznak Berlinbe, de a visszajárók számára is lesznek tippjeink, és természetesen nem maradhatnak […]
2024.07.01.

Magyar cukrászok a világ fagylalttérképén

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke az egyéletem vendége, akivel a nyári szezon fagylalttrendjeiről beszélgetünk. A magyar cukrászok az utóbbi években felkerültek a világ fagylalttérképére, sorra érik el a sikereket az európai és világversenyeken. Szó lesz ezekről az eseményekről is, és az Ipartestület egyik legizgalmasabb hazai gasztronómiai versenyéről, amelyen a […]
2023.12.13.

Yvette Ellul Falzon kalauzol bennünket Máltán

Egy ország, ahol nincsenek sínek, vonatok és villamosok. Ahol a helyiek ismeretlenül is beszédbe elegyednek egymással. Ahol a focirajongók más nemzetek góljainak örülnek, és ahol népszerű ital a kaktuszfüge likőr és közkedvelt étel a novemberi „csont alakú” sütemény. Málta Szicíliától délre a Földközi-tengeren helyezkedik el, és fekvése nagyban meg is […]
2023.12.01.

Csokoládé

A nők elsősorban a boldogságkeresés miatt, a férfiak energiaforrásként nyúlnak a csokoládéért – állítja Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke, akivel nem csak a fogyasztási szokásainkról beszélgetünk, hanem a csokoládégyártásban megjelenő új trendekről, a funkcionális csokoládéról és az édességek reklámtortából kiharapott szeletéről is.  A beszélgetés itt hallgatható […]
2023.12.01.

A „harcos” olivától a csajos ízvilágig – amit az olivaolajról tudnod kell

Tóth Gusztáv olivaolaj szakértő mediterrán ültetvényekre kalauzol bennünket. Mesél az olivafák bölcsességéről, a különböző országok termesztési szokásairól, az első magyar ültetvényről származó olajról, és egy nagy titkot is felfed a fekete olivabogyóról. A műsort hallgatva egy kóstolásba is belecsöppenhettek, ahol Guszti a harcos olivaolajtól a csajos ízvilágig tart bemutatót. A […]
2023.11.22.

Szarvasgomba szenvedély

A szarvasgombát mindig is valamiféle misztikum lengte körül. Évszázadok óta az egyik legdrágább élelmiszer a luxusnak számító erdei fűszergomba. Tudjátok, hogy Magyarország szarvasgomba nagyhatalom? Ez engem is meglepett, így hát, útra keltem, és meg sem álltam Nógrád vármegyéig, ahol október végén tartották a Alsópetényi Szarvasgomba és Lagotto Fesztivált. Itt beszélgettem Dr. […]