Queen koncert a Pólus moziban

Folytatjuk a koncertfilm sorozatot a Pólus Mozival közösen.  A következő filmre is szeretettel várunk minden érdeklődőt! Ez az a koncert, ahol a Queen először mutatta be a Bohemian Rhapsody című opuszt.
A vetítés előtt Benkő Lászlóval, az Omega billentyűsével elevenítjük fel a rockzene azon korszakát, melyben ez a koncert is jelentős szerepet töltött be:

(Gerebics Sándor műsorvezető / Frappuccino – keverve és nem rázva )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1975 különösen fontos és mozgalmas év volt a Queen együttes történetében. Ez év októberében jelent meg az összes akkori slágerlista-rekordot megdöntő Bohemian Rhapsody, majd a platinalemezzé vált A Night of the Opera album, december 24-én, karácsony estéjén pedig a londoni Hammersmith Odeonban adtak teltházas koncertet, amit élőben közvetített a BBC televízió. A Hammersmith-beli koncert a fiatal zenekar addigi karrierjének csúcspontját jelentette, tucatnyi kamera rögzítette, ahogy kirobbanó formában előadják többek közt a Killer Queen, Liar, Keep Yourself Alive vagy a Now I’m Here című dalaikat. A felvétel különlegessége, hogy ezen az estén rögzítették első alkalommal a friss slágerlista-vezető Bohemian Rhapsody koncert-verzióját. A koncert és az album sikere egy új szintre emeletre az együttest és nagy lendületet adott, hogy a világ egyik legjelentősebb rockbandájává váljon a következő évtizedekben.

A film előzetese:

  • (QUEEN: A Night in Bohemia – Live at Hammersmith Odeon 1975)
  • Rendező: Tom Corcoran, Simon Lupton, Rhys Thomas
  • Főszereplők: Freddie Mercury (ének), Brian May (gitár), John Deacon (basszusgitár) és Roger Taylor (dob)
  • Időtartam: 1 óra 10 perc
  • Korhatár: 6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2018.03.22.

“Ez a koncert nagyon fontos volt számunkra, mert ez volt az első alkalom, hogy a show-t az elejétől a végéig élőben adta a TV. A digitális restaurálással a felvételek minősége elképesztően jó lett. Az az energia és lendület, amivel akkor játszottunk a színpadot, teljesen átjön a filmből” – nyilatkozta Biran May, a Queen gitárosa.

JEGYINFORMÁCIÓK:

Belépőjegy: 2500 Ft
Csak egy este látható, speciális vetítéseinkre, köztük a koncertfilm vetítéseinkre előzetes jegyfoglalás nem lehetséges. Megértését köszönjük!