Környezettudatos lépések a Budapest Parkban

A kilencedik évada előtt álló Budapest Park minden területen odafigyel a környezettudatosságra és idén újabb lépéseket tesz ennek érdekében.

„Tavaly 600 ezren fordultak meg nálunk, ez nagy felelősség. Nagyon sokan követnek minket a közösségi oldalakon is. Amellett, hogy koncerthelyszínként működünk, fontos feladatunk, hogy edukáljuk is a közönségünket” – fogalmazott Kólya Dániel, a Budapest Park vezetője.

Mint elhangzott, környezetvédelmi témájú videósorozatot indítottak ismert magyar zenészekkel. A Zenészek Ökoforradalmi Sorozatában a Youtube-on és Facebookon hét epizódon keresztül járnak körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól kezdve a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig. A sorozatban a Follow The Flow, Schoblocher Barbara, Beck Zoli, Puskás Peti, Farkasházi Réka, Wolfie, Columbo és Fluor Tomi szerepel.

„A felkért zenészek nem megírt szöveget mondanak, mindannyian a saját gondolataikat, élményeiket osztják meg a nézőkkel” – jegyezte meg az ügyvezető. Kitért arra is, hogy együtt dolgoznak egy klímaszakértői csapattal, amely hasznos tanácsokat és módszereket ad a látogatóknak a klímaváltozás megállítása érdekében.

A 2020-as szezonban a Parkban csökkentik a PET palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a repoharat. Utóbbit több budapesti klubbal, szórakozóhellyel, helyszínnel összefogva egyedi, tokennel működő konstrukcióban. A helyben keletkező hulladékot szelektíven kezelik, a tavalyi évtől szívószálat csak kérésre adnak a vendégeknek, illetve figyelmet fordítanak a vízfelhasználás takarékosságára, emellett a Park környékét is zöldebbé teszik.