Vajon mit nyit a Farkas család egyik őse által a leszármazottakra hagyott, különös kulcs? Mi köze van mindehhez a Révész famíliának? Hogyan boldogulnak a pesti és a budai polgárok a történelem forgatagában?

16 történelmiregény-író közös munkája ez a monumentális regény. Egy kalandos, romantikus, rejtélyekkel átszőtt történet ez, ahol pompa és nyomor, megszállás és forradalmak, ostromok és hősies helytállás képei villannak fel a tatárjárástól a török hódoltságon át a nyüzsgő világvárosi létig.

Fábián Janka író és a Történelmiregény-írók Társaságának elnöke, Kapa Mátyás kulisszatitkokról mesélnek: 

Buda & Pest – egy város zivataros századaiból
Százötven esztendővel ezelőtt, Magyarország szívében, a Duna két partján álló, egymással régóta kacérkodó települések végleg összekötötték a sorsukat. Így született meg Európa egyik legszebb, legkülönlegesebb fővárosa: Budapest.  De a történet nem ekkor kezdődött! Sokkal régebben… 
A regény, amit a Kedves Olvasó a kezében tart nem kisebb dologra vállalkozik, mint hogy bemutassa Buda és Pest nyolcszáz éves történetét, két család generációinak – sokszor egymással összefonódó – sorsán keresztül. Kalandos, romantikus, rejtélyekkel átszőtt történet ez, ahol virágzás és hanyatlás, pompa és nyomor, megszállás és forradalmak, ostromok és hősies helytállás képei villannak fel a tatárjárástól a török hódoltságon át a nyüzsgő világvárosi létig. Közben pedig ármány és viszályok, bűnök és erények, bosszú és megbocsátás, balsors és szerencse, gyűlölet és szerelem kuszálják a szálakat.
Vajon mit nyit a Farkas család egyik őse által a leszármazottakra hagyott, különös kulcs, amelynek a feje egy álló griffet mintáz? Mi köze van mindehhez a Révész famíliának? Hogyan boldogulnak a pesti és a budai polgárok a történelem forgatagában?

Budapest, Budai Várnegyed, Kolduskapu

A tizenhat történelmiregény-író által közösen írt, sokszínű, mégis egységes történetet feldolgozó, monumentális regény ezekre a kérdésekre úgy adja meg a választ, hogy közben egy hihetetlenül izgalmas időutazásra invitálja olvasóit.
Műsorvezető: Oláh Andrea, fotó: Farkas Attila  gogogo.hu / Minden jog fenntartva!