Elkezdődött a II. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság

A tavalyi sikeres verseny után idén újra vitorlázórepülő bajnokság kezdődik május 13-án a Dunakeszi Sportrepülőtéren.

A Malév Repülőklub, Opitz Nándor Repülőklub és a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség 2022. május 13. és 21. között rendezi meg az II. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokságot. Az első rendezvény sikerét mi sem mutatja jobban, hogy a tavaly indult pilóták idén újra beneveztek, s bár a nemzetközi járványhelyzet miatt a szervezők külföldön nem hirdették meg a versenyt. Ezzel megvalósulni látszik az a cél, hogy a dunakeszi repülőtér visszakapja 30 évvel ezelőtti hírnevét, és újra a vitorlázórepülők országos központi repülőterévé váljon.

A verseny másik célja, hogy a szervezők megismertessék a lakossággal, főként a fiatalokkal a repülősportokat, így testközelből tapasztalhatják meg az elhivatottság érzését, amely kedvet adhat számukra a szabadidő hasznos és élménydús eltöltéséhez. Éppen ezért szeretettel várják az érdeklődőket a 8 napos eseményre, ahol 10-13 óra és 16-18 óra között a pálya széléről figyelhetik meg a gépek indulását és érkezését, a verseny ideja alatt pedig kivetítőn közvetítik a szervezők a versenyzők élő bejelentkezéseit a levegőből.

A feladatok és friss hírek a https://www.soaringspot.com/en_gb/iidunakeszi-vitorlazorepulo-bajnoksag-dunakeszi-2022/ oldalon olvashatók. Ugyanitt elérhető a repülőgépek útvonalát bemutató webes felület is.

Versenyfeladat típusok:
sebességi versenyszám kijelölt fordulópontokkal (Racing Task – RT)
sebességi versenyszám kijelölt légterek érintésével (Assigned Area Task – AAT)

Helyszín: Dunakeszi Repülőtér
Időpont: minden nap 10-18 óráig
Eredményhirdetés: 2022. május 21. 20:00 óra
Fővédnök: Dióssi Csaba, Dunakeszi Város Polgármestere

Fotó: www.aerosport.hu / Képek az aerosport júniusi adásból.
információ: www.dunakeszi.hu