Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny Nagydíj

„Jót tenni jó”, olvastam egy nagyon kedves barátom oldalán, és milyen igaza van. Ráadásul nem is kell sok hozzá…
Évek óta foglalkoztat egy vitorlásverseny, melynek teljesítése mind a mai napig keveseknek adatik meg hazánkban, pedig az útvonala egészen ismert még azok körében is, akik nem vitorláznak. A táv leginkább a Kékszalag verseny távjához hasonlít, azaz meg kell kerülni a Balatont (nagyjából: Csopak-Siófok-Balatonkenese-Tihany-Keszthely-Tihany-Csopak) azonban van egy „kis” nehezítés benne. Az „Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny” Nagydíját egyedül, minden külső segítség igénybevétele nélkül kell teljesíteni, azaz a hajón nincs más csak a kormányos, ráadásul mindezt szeptember utolsó hétvégéjén, amikor éjszaka (és adott esetben nappal) sincs különösebben nyárias időjárás. És vélhetően épp ezektől szép és egyben nehéz is a teljesítés.
Viszont, mint minden ehhez hasonló sport, vagy kihívás teljesítése, egy kicsit öncélú, azaz másnak nem feltétlenül lesz jobb attól, ha én elindulok és be is fejezem az adott versenyt, feltéve, ha nem kötünk hozzá egy igazán remek programot, és ennél, keresve sem találhatnánk jobbat:
2018. szeptember 29-én jótékony céllal állok rajthoz Csopakon egy kiváló hajóval az Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny Nagydíjon, a súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány sportközösségének új tagjaként.
Adománygyűjtési célom az igazán Bátrakért (melyet lehetőség szerint minden elért összeg esetén emelni szeretnék) az idő szűke miatt 250.000 forintról indul, kérlek, ha teheted, segíts benne, hogy ez az összeg – de természetesen akár sokkal több is – meglegyen. Jó helyre megy, jó célt szolgál. Sokan hisszük, és a korábbi sikeres kampányok is mutatják, hogy mi sportolók egy nagy család vagyunk, olyanok, akik segítik és támogatják egymást céljaik elérésében!

Forrás: https://elmenykulonitmeny.hu/jotekony-sportolo/makai-gabor/