Két éve lassul a népességcsökkenés Magyarországon. 2014 első fél évében 43 130 gyermek született, 1282-vel több, mint egy évvel korábban – a KSH adatai szerint. Ez 3,1 százalékos növekedést jelent. Ez a tendencia a kormány a családok érdekében hozott intézkedéseinek is köszönhető.

A bölcsődei férőhely hiány az elmúlt években a nők  munkavállalásának az egyik fő akadálya volt. Az elmúlt négy évben 41 százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma.

A kormány számos módon támogatja a gyermekek mellett munkát vállaló édesanyákat. Az új, felújított és kibővített bölcsődék mellett a családi adórendszer bevezetésével és a gyed extrával.

Vannak nők, akik számára fontos a karrier, mások boldogan szentelnék életüket a családnak, a gyerekek felnevelésének. De hogyan lehet összeegyeztetni a szerepeket? Ha tudatosítjuk az életcélunkat mind a családtervezés, mind a munka területén, akkor számos megoldást találunk ennek megválaszolására. Manapság a míg az anya dolgozik, sokféle módon oldható meg a gyerek felügyelete. A család összetartása a kulcsa mindennek.

Magyarország népessége előrejelzések szerint 2100-ra akár nyolcmillió fő alá is csökkenhet. A nemzet sorsa nemcsak a természeti erőforrás fenntartható használatán alapul, hanem a jövő generációját sok más veszély is fenyegetheti, köztük a gazdasági, társadalmi tőke felélése, a nemzet demográfiai önfelszámolása.