Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek

Nagy Réka – Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek

Egyre többet hallani, hogy élj fenntarthatóan, figyelj a bolygóra és óvd a környezeted. Fontos kérdések, fontos problémák, nyomasztó jövőkép. De gyerekként mit lehet kezdeni a jelenlegi helyzettel? Hidd el, sokat tehetsz azért, hogy a dolgok változzanak és jóra forduljanak. Épp rád van most szükség!

Ez a könyv segít abban, hogy igazi szuperhősként viszonyulj a világ bonyolult dolgaihoz, megértsd a természetromboló folyamatok okait, és ezek alapján a családoddal változtass a mindennapok megszokott rutinjain. Ökoanyut a gyerekei számos érdekes kérdéssel lepik meg, melyeken keresztül mesél a körforgásos gazdaság, az esélyegyenlőség, a fenntartható divat, az adományozás, a szelektív szemétgyűjtés, a húsevés, a biogazdálkodás, a biodiverzitás, a vízhasználat, a környezettudatos közlekedés, a tudatos vásárlás, a pazarlás elkerülése és még sok más fontos témáról.

Beszélgessetek ezekről otthon vagy az iskolában, de mindig figyelj arra, hogy a probléma mellett leginkább a megoldásokat keresd! Mert megoldások márpedig vannak. Ám rengeteg tudatosság és hatalmas összefogás kell hozzájuk. Hallasd a hangod, ne hagyd, hogy a felnőttek a szőnyeg alá söpörjék ezeket a mindenki életét nagyban érintő problémákat!