Travel Pass a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség digitális útlevele

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) április 15-én szeretné először  IOS platformon előrhetővé tenni a Travel Pass nevű alkalmazást.   

A Montreáli székhelyű IATA (International Air Transport Association), egy olyan alakalmazást vezet be, amely tartalmazza az utazók oltási, teszt valamit repülési adatait. 

A szervezet szerint a karantén nélküli határok újbóli megnyitásához és a légiközlekedés újraindításához a kormányoknak biztosnak kell lenniük abban, hogy hatékonyan csökkentik a COVID-19 behozatalának kockázatát. Ez azt jelenti, hogy pontos információkkal rendelkezünk az utasok COVID-19 egészségi állapotáról. Fontos az utasok tájékoztatása arról, hogy milyen tesztekre, oltásokra és egyéb intézkedésekre van szükségük utazás előtt, információkat kell kapniuk aról arról, hogy hol tesztelhetik magukat.

Ennek a kihívásnak a megoldása érdekében dolgozik az IATA, az IATA Travel Pass digitális platform elindításán. 

Az alábbi kisfilm mutatja be a rendszer működését: 

A film angol nyelven készült, lehetőség van asztali számítógen vagy laptopon a youtube beállítások közt magyar felirat választására.

Jelenleg az alábbi légitársaságokkal folytat az IATA a “digitális úlevél” alkalmazásának elfogadásáról tárgyalásokat. 

IATA Travel Pass, 2021.04.05.

A Travel Pass mellett több digitális igazolás is tervben van különböző cégeknél. A CommonPass, vagy a C-19 Travel Wallet

Forrás: IATA