Ötöslottó – A klasszikus játékélmény korszerű extrákkal

Magyarország legklasszikusabb és legnépszerűbb számsorsjátékaként az Ötöslottó az 1957. március 7-i első sorsolás óta játékosok generációinak nyújtja a játék élményét.

Az egyszerű, az idők folyamán szinte változatlan szabályok mellett játszható Ötöslottó lényege, hogy a 90 számból 5-öt kiválasztva a lehető legtöbb találatot érjük el a szombat esténként kisorsolt 5 nyerőszám közül. Legalább 2 helyesen megtippelt szám szükséges a nyeréshez, ha pedig mind az 5 kisorsolt nyerőszám megegyezik az általunk egy adott számmezőben megjátszott számokkal, akkor megütöttük a főnyereményt, amely akár több száz milliós, sőt, akár milliárdos összegre is rúghat. Annak esélye, hogy 2 számot eltaláljunk a kihúzott ötből 1 : 44, a telitalálatra viszont 1 : 43.949.268.

A nyeremény nagysága attól függ, hogy hány alapjáték érkezett be az adott sorsolásra, van-e az előző játékhétről halmozódó nyeremény, illetve hogy hány játékosnak volt adott nyerőosztályban találata. Amennyiben egyetlen játékosnak sem sikerül megtippelnie az 5 nyerőszámot, a főnyeremény tovább halmozódik. Ez a halmozódás legfeljebb 1 évig tart, és ha akkor sincs telitalálat, akkor az adott összeg felosztásra kerül a többi nyerőosztály között a Részvételi Szabályzatban foglaltak szerint.

Az Ötöslottót játszhatjuk saját számokat kiválasztva, de akár gépi játékként, azaz véletlenszerűen kapott számokkal is, és 1 vagy 5 hétre adhatjuk fel: míg egyhetes játéktípus esetén csak a soron következő sorsolásra, addig az öthetes játék keretében a következő 5 sorsolásra lesznek érvényesek a megjátszott számaink.

Az Ötöslottó mellett, kiegészítő játékként a Jokeren is kipróbálhatjuk a szerencsénket. A játék célja az, hogy a kisorsolt 6 számjegyből álló Joker szám utolsó 2, 3, 4 vagy 5, illetve a telitalálathoz mind a 6 számjegyét eltaláljuk. A választott játékmódtól függően egyszerre akár 3 Joker számot is megjátszhatunk.

A játék megvásárlására több lehetőség is rendelkezésre áll: tippjeinket nem csak személyesen a lottózókban, hanem interneten, SMS-ben vagy az Okoslottó mobilalkalmazással is beküldhetjük. A kényelmes digitális megoldásokkal sorban állás nélkül, néhány gombnyomással bárhol és bármikor megvásárolhatjuk virtuális lottószelvényünket, ráadásul számos egyéb kényelmi szolgáltatást is igénybe vehetünk.

Az Ötöslottóval kapcsolatos bővebb tájékoztatás a Szerencsejáték Zrt. honlapján érhető el: https://bet.szerencsejatek.hu/jatekok/otoslotto