Kertünket megművelve megtermelhetjük a háztartásunk nélkülözhetetlen zöldségeit, gyümölcseit. Ráadásul a saját paradicsomunknak teljesen más íze van.

Kiemelt szerepet szán a kertészetnek és az állattenyésztésnek a magyar kormány. A zöldség-gyümölcs ágazat a mostani kalkulációk szerint 10,5 milliárd forint terméshez kötött támogatáshoz jut majd. Az a cél, hogy 2020-ra zöldség-termesztésben a termésátlag 35 százalékkal, gyümölcs-termesztésben 70 százalékkal emelkedjen.

Mind Európában, mind a világon folyamatosan nő a kereslet a friss zöldség-gyümölcs termékek iránt. Fontos figyelmet fordítanunk arra, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk. Az ember energia felvételi tényezőiben fontos szerepet játszik a vitaminok bevitele, amelynek legegyszerűbb módja az érett friss gyümölcs és zöldség elfogyasztása.

A vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok a szervezet minden egyes életfolyamatára döntő hatással bírnak, akárcsak a test öngyógyító képességére. Így az, ami asztalunkra kerül meghatározza egészségünket és életünket egyaránt.