J/24 World Championship 2018

Egy sporttörténeti pillanat a magyar J-24-es vitorlázás életében:

A képen a J.Bond 037 csapata (Tomai Balázs, Nagy Gábor, Sarina Róbert, Glódi Balázs és Munka Márton) vitorlázik a 2018-as J-24-es Világbajnokság nyitófutamának második kreuz szakaszában a tiszta futamgyőzelem felé. A közel 90 hajós mezőny az elmúlt évek egyik legerősebbike.

Ezen felül is elképesztően jó eredmények születtek a magyaroknak a gardai J-24 VB első napján! Részletesen: http://www.j24worlds2018.it/results/

Az első futam igazán parádésan indult a magyaroknak, Tomai Balázsék az első, Rauchék a hatodik, míg Scholtz Imiék a nyolcadik helyen futottak be. A második futamban a JBond győzelme csak néhány centin múlott, mert a 2017-es, hazai rendezésű nyílt Eb győztes Keith Whittemore-nak sikerült jobban a finish. Végül az első versenynap után Tomai Balázsék a JBonddal, remek teljesítménnyel, egy első, egy második és egy 13. hellyel a 2. helyen állnak, Miklós Rauschenberger-ék az Elnino-val a 9. helyen és harmadik legjobb magyarként Erik Hercsel a DJango-val az 51. helyen várják a holnapi folytatást a 89 fős mezőnyben. Fantasztikus helyen, a Garda tavon zajlik a VB, az első versenynapon három futamot rendezett az amerikai PRO a 14-19 csomós déi szélben, aki eddig kifogástalanul végzi a dolgát. A világ legnépesebb hajóosztályában valóban a legjobbak vannak itt, és ebben a mezőnyben jó érzés látni, hogy több magyar egység is az élmezőnyben vitorlázik!

Forrás: www.facebook.com/hunj24class