IV. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé, és drón ütköztetés – AEROsport.hu (2019.10.)

Mai műsorunk során ellátogatunk a IV. Szegedi Repülőnapok és Légiparádéra, amit ma már a nemzetközi naptárakban is jegyeznek. Az idei SZIA, azaz a Szeged International Airshow  a hőlégballonos repülés kedvelői számára is igazán különleges rendezvény volt, hiszen a sportág négy versenyével is egybe esett az időpontja és a helyszíne. Az AEROsport stábja ellátogatott az egy héten át tartó 1. Női Európa Kupa, a 3. Közép Európa Kupa, a 39. Magyar Nemzeti Bajnokság és a 4. Szegedi Ballon Kupa megmérettetéseire.

Ezután maradunk a közeli légtérben: a nyáron rekordokat döntött a kisgépes forgalom, aminek kapcsán a HungaroControl Zrt. szakemberével beszélgettünk a tendenciákról és a tapasztalatokról.

Mai adásunkat a kisgépekkel zárjuk. A pilóta nélküli légi járművek fokozódó elterjedésével nem csupán a forgalom növekszik, hanem a balesetveszély is. Szatymazra látogattunk el egy roppant izgalmas demonstrációra, ahol AN-2-es repülőgépet “ütköztettek” biztonságos körülmények között drónokkal, hogy teszteljék és egyben szemléltessék, milyen károkat okozhatnak ezek az eszközök.

Tartsanak velünk a Sport TV-n, és kövessenek bennünket az interneten, az aerosport.hu oldalon!