Gozo a világ 100 legjobb fenntartható turisztikai célpontja között

Gozot idén is beválasztották a világ 100 legjobb fenntartható turisztikai célpontja közé a Zöld Desztinációk Tanúsítvány 2020 Program keretében.

2018-ban Gozo elnyerte a Földközi-tenger legjobb fenntartható úti céljának díját, amelyet a fenntartható turizmust népszerűsítő nemzetközi szervezet, a Green Destinations hirdetett meg.
A Gozo Minisztérium Idegenforgalmi és Gazdasági Fejlesztési Igazgatósága jelölte Gozót az idei díjra, és az úti cél minőségének meghatározására szolgáló ellenőrzést követően, valamint a fenntartható turizmus terén alkalmazott hatékony gyakorlatokkal együtt a világ Top 100 fenntartható desztinációja között is helyet kapott. Ennek köszönhetően a sziget bekerült a Good Travel Guideba is.

Gozo minisztere, Clint Camilleri, miközben üdvözölte a hírt, kijelentette, „ez tovább bátorít bennünket, hogy minden területen, különösen az idegenforgalmi ágazatban, erősebben dolgozzunk, hogy Gozo szigetét továbbra is sokan válasszák úti céljuknak.”
Gozonak, csakúgy mint a többi 99 desztinációnak  hat értékelési kritériumot kellett megfelelő szinten teljesítenie ahhoz, hogy a legjobb desztinációk közé kerüljön. A kritériumok az alábbi területeket érintették: desztináció-menedzsment, természet, táj és állatok, környezet és éghajlat, kultúra és hagyományok, szociális jólét, gazdálkodás és vendéglátás.

A Gozo Minisztérium elkötelezett amellett, hogy Málta nagyobbik testvérszigete továbbra is megkapja a megérdemelt figyelmet minőségi infrastruktúrával és promóciós kampányokkal, amelyek célja Gozot továbbra is vonzó turisztikai célállomássá tenni. A turisztikai szektor fellendülése továbbra is biztosított a Gozo Minisztérium által kezelt különféle finanszírozási konstrukcióknak köszönhetően, beleértve a társfinanszírozásokat többek között a helyszínek és látnivalók helyreállítása és fejlesztése érdekében.

Forrás:

Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary
info@visitmalta.hu | visitmalta.com | conventionsmalta.com