Befejeződött a szelektívhulladék-gyűjtő edények átadása

A DTkH Nonprofit Kft. befejezte az új szelektívhulladék-gyűjtő edények átadását a lakosság számára a Duna–Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás településein. „Az Európai Unió irányelve szerint 2025-re a települési hulladékok legalább 55 százalékát kell hasznosítaniuk a tagállamoknak. A többi között ennek elérése érdekében hívtuk életre nagyszabású akciónkat, amely a csomagolási – papír-, műanyag- és fémhulladékok jelenlegi arányának, valamint házhoz menő begyűjtésük hatékonyságának a további növelését is egyaránt szolgálja” – hangsúlyozta lapunknak Agatics Roland, a társaság ügyvezetője.

Lezárult a fenntarthatóság iránt elkötelezett DTkH Nonprofit Kft. tavaly ősszel indított akciója, amelynek keretében a Duna–Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 101 településén összesen 200 000 darab szelektívhulladék-gyűjtő edényt adott át térítésmentesen a polgárok számára a vállalat.

A társaság jóvoltából – amelynek fő tulajdonosa Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata – valamennyi, aktív szolgáltatással rendelkező háztartás térítésmentesen vehette át az egységesen 120 literes, papír-, műanyag- és fémhulladékok elkülönített gyűjtésére alkalmas edényeket. 

„Örömmel mondhatom el, hogy az új, sárga fedelű szelektívhulladék-gyűjtő edények átadása Ügyfeleink szíves közreműködése, és az önkormányzatokkal közösen végzett, rendkívül összehangolt logisztikai munka eredménye. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden résztvevőnek, aki hozzájárult kezdeményezésünk sikeres végrehajtásához. Az Európai Unió irányelve szerint 2025-re a települési hulladékok legalább 55 százalékát kell hasznosítaniuk a tagállamoknak. A többi között ennek elérése érdekében hívtuk életre nagyszabású akciónkat, amely a csomagolási – papír-, műanyag- és fémhulladékok jelenlegi arányának, valamint házhoz menő begyűjtésük hatékonyságának a további növelését is egyaránt szolgálja” – emelte ki Agatics Roland.

Kifejtette, fenti intézkedése révén 2022 végére újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a DTkH Nonprofit Kft. azon célkitűzései megvalósításában, amelyek a jövő hulladékgazdálkodásának a megteremtésére, a körforgásos gazdaság kiépítésének az elősegítésére irányulnak. „Küldetésünk szellemében folyamatosan biztosítjuk egyebek mellett a szelektív hulladékok gyűjtését és elszállítását Magyarország azon térségeiben, ahol hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat látunk el. Tapasztalataink szerint a Duna–Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás területén élő Ügyfeleink előszeretettel használják az új edényeket. Reméljük, azáltal, hogy még kényelmesebbé tettük a csomagolási hulladékok elkülönített gyűjtését, még többen vallják majd magukénak a környezettudatos szemléletet és járulnak hozzá Földünk jövőjéhez” – hangsúlyozta a hulladékgazdálkodási szakember.