Tóth Ferenc Wroclawban aranyérmet szerzett, (AEROsport 2018.04.)

2017-ben jött létre a  Nemzeti Versenysport Szövetség, amely  korábban a Magyar Olimpiai Bizottságon belül a nem olimpiai sportok tagozataként működött. Tagja többek között  a Magyar Repülő Szövetség. A Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkárától azt is megtudjuk, hogy Magyarország pályázik a 2025-ös világjátékok rendezési jogáért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Ferencet nem kell bemutatni a repülés szerelmeseinek. A többszörös világ és európa bajnok pilóta sporttörténelmet írt Wroclawban. A magyar vitorlázó műrepülő nyerte a sportág első Világjátékokon megrendezett versenyét, amely elmondása szerint élete egyik legkeményebb megmérettetése volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előzetes nevezések alapján 14 ország 121 versenyzője 13 kategóriában 388 modellel küzd majd az Antik Modellek XVI. Európa Bajnokságán az érmekért 2018. június 24-29 között a jakabszállási repülőtéren.  Már hagyomány, hogy ilyenkor az összetett bajnoki címet is meg lehet szerezni, és hivatalos csapatversenyt is hirdetnek Magyarországon. A magyar csapat a téli –modell építési –szezon után a repülőtereken folytatja  a felkészülést az új modellek beállításaival és a verseny feladatok gyakorlásával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.facebook.com/aerosport.hu ; aerosport.hu

https://www.facebook.com/aerosport.hu/posts/1444561498981419