A Strandok Királynője – Figueira da Foz

A Portugál szakaszon az Atlanti-óceán hőmérséklete még nyáron sem közelít a  termálvízekéhez. A többi hónapban pedig biztosan otthonfelejthetjük a fördőruhánkat, mert biztosan nem lesz kedvünk megmártózni a vizében.  

Claridade Beach

Van egy nagy előnye annak, ha nem a csúcsidőszakban járunk erre és inkább egy kalandos körutazáson vagyunk az országban. A szállodák közül nagyon sok üzemel ilyenkor is és jelentős kedvezménnylel tudunk eltölteni néhány estét egy nagyon jól felszerelt szálláson.

A part éjszaka is hangulatos. Igaz ebben az időszakban sok nyitvalévő éttermmel, bolttal nem nagyon fogunk találkozni. Ez valójában egy nyaralóhely. 

A kisváros utcáin sétálva sajnos már nem sok épület idézi az elmúlt évszázadok hangulatát. Egy ilyen kivétel a francia stílusú épület, a Sotto Maior Palace.  Sajnos nagyon korlátozottan látogatható, inkább csak kívülről tudjuk megcsodálni.  Ez a kiemelkedően kulturális hely, a múzeum mellett kiállításokat, koncerteket, divatbemutatókat, beszélgetéseket, találkozókat és konferenciákat is rendez. 

Eurostars Oasis Plaza

 

Fotó: Farkas Attila / gogogo.hu

Térkép: Figueira da Foz