A magyar csapat horizontján a Műrepülő Világbajnokság

 

12 év után újra Magyarország rendezi a Motoros Műrepülő Világbajnokságot

Magyarországon rendezik a 10. FAI World Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokságot. A megmérettetésre több mint 20 ország közel 100 pilótája érkezik. Európán kívül az Egyesült Államok, Dél-Afrika és a távoli Japán is képviselteti magát. A világbajnokságnak július 26 és augusztus 4 között a nyíregyházi repülőtér ad otthont. A 4 főből álló magyar válogatottat a szövetségi szekcióvezető Ábrányi Tamás mellett Keserű Béla, Kovács Gergely és Nádas Tamás alkotja.

A műrepülő sportág különleges évfordulót is ünnepel a világbajnokságon. E jeles eseménnyel tiszteleghetünk az 50 éve Budaörsön rendezett 2. FAI Motoros Műrepülő Világbajnokságon aranyérmet szerzett magyar csapat tagjai előtt. 1962-ben a Fejér Miklós, Fejes Péter, Katona Sándor, Pál Zoltán és Tóth József alkotta magyar válogatott aranyérmet nyert, Tóth József pedig az egyéni összetett világbajnoki címet is begyűjtötte.

Az 1962-ben világbajnokságot nyert, Katona Sándorral készített anyagunk: 

Két generáció, két világbajnok!  Katona Sándor, (motoros műrepülés,)  és Tóth Ferenc, ( vitorlázó műrepülés) a hazai sportrepülés két kiválósága a tököli repülőtéren adott egymásnak randevút

www.facebook.com/aerosport.hu ; www.aerosport.hu