Miért pont Siklós? A Fontányi Borászat

Miért pont Siklós?  – A Fontányi Borászat

Egy újabb rendhagyó nap itt a DelbeauFilm Art Channel-en, egy kiváló borászatot mutatunk be. A Fontányi Borászat egy tradícionális családi vállalkozás több mint 90 éves múlttal Siklóson, Magyarország legdélibb csücskében.

Borvidék

Magyarország legdélibb fekvésű, mediterrán klímájú borvidéke a Villány-Siklósi borvidék.  A zömmel mészkő alapkőzetű hegység lejtőit, váltakozó vastagságú, mészben gazdag lösz és agyag borítja. A Villányi-hegység déli kitettségű lejtőin 25 km hosszan terülnek el a szőlőültetvények. A máriagyűdi és a siklósi ültetvények főleg fehérboraikról, míg a Villányig terjedő területek vörös boraikról voltak híresek már az 1840-es években is. A terroir igazi testes gyümölcsös vörösborokat és meszes talajokon termelt finom savösszetételű illatos fehérborokat ad. A borvidék egyik jellemzője a geotermikus hő jelenléte. Az egész borvidék hőforrásokban, a talaj pedig vízerekben gazdag.

Another irregular day here at the DelbeauFilm Art Channel. We present an excellent Hungarian winery. The Fontányi winery is a traditional family company with more than 90 years of history.
Located in Siklós, in Hungary’s most southern corner.