A FuturAqua megalakulása óta az ásványvízkincs felkutatásával, a vízvagyon menedzselésével és hasznosításával foglalkozik. A cég egyúttal elkötelezett a fenntarthatóság, illetve annak támogatása – a klíma- és vízvédelem, valamint ökológiai lábnyoma minimalizálása iránt.

Folyamatosan új megoldásokat keresünek így hívták életre a merőben új és egyedülálló Watereumot is – Ethereum ERC-20 blockchain-technológián alapuló tokenüket. Egy egységnyi Watereum egy liter ivóvíz vételi jogát biztosítja a FuturAqua-tól, amely a rendelkezésre álló kutaknak köszönhetően kiváló minőségű és jelentős mennyiségű édesvíz-készlettel rendelkezik.

A Watereum oltalmat jelenthet a jövő generációk számára, hiszen ezáltal unokáink akkor is éltető ivóvízhez juthatnak majd, ha szárazság sújtja közvetlen lakóhelyüket. A Watereum révén számos olyan embernek is segítséget nyújthatnak ma és a közeljövőben, akinek már most iható vízre van szüksége, hiszen birtokosaik bármikor felhasználhatják tokenjeiket, sőt minden egyes Watereumban érkező vízvételi szándék tovább gerjeszti a kitűzött célok megvalósítását. A globális vízkereskedelem egy magasabb tudatossági szintre lépését, amely egy jó válasz a jövő ivóvizeinek stratégiai kihívásaira.

A következő nemzedékek ivóvizeinek védelme jegyében a Watereum ugyanis olyan innovációs projektek támogatására hivatott, amelyek az édesvíz környezeti fenntartását, így például Magyarország fenntartható vízgazdálkodási rendszerének a kiépítését szolgálják.

Sőt, mindezeken túl a Watereumban rejlő lehetőségek kiaknázásával – innovatív blockchain-technológia kialakításával – a FuturAqua fundamentum alapú globális vízpiac létrehozására törekszik, ezáltal pedig az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak (SDGs) az elérése érdekében tett erőfeszítésekhez kíván csatlakozni.

Mindennek eredményeként válik kézzelfoghatóvá a cég küldetése, amelynek esszenciája: „FuturAqua – A víz jövője – A jövő vize”.