KÉSZEN ÁLLSZ A CSODÁRA? – Ismét jó ügyet támogatnak a Nagykarácsony sorsjegy játékosai

KÉSZEN ÁLLSZ A CSODÁRA? – Ismét jó ügyet támogatnak a Nagykarácsony sorsjegy játékosai

A Szerencsejáték Zrt. ismét limitált kiadású ünnepi sorsjegyeket kínál játékosainak Kiskarácsony és Nagykarácsony néven. A Nagykarácsony sorsjegy vásárlói sok száz, fogyatékossággal élő gyermek életét tehetik színesebbé, hiszen idén is befogadó játszóterek megépítéséhez járulnak hozzá. Az ajándékként is remekül működő ünnepi sorsjegyek november 6-ától kaphatók minden megszokott értékesítő helyen.

A különleges sorsjegyek nem csak jelentős nyereményekkel kecsegtetnek, hanem dekoratívak is. A Kiskarácsony a megajándékozott nevét ráírva, ajándékkísérőként csomagra, illetve karácsonyfadíszként fenyőfára is felakasztható, a közel A4-es méretű Nagykarácsony pedig adventi naptárként is kedves ajándék lehet az ünnepi időszakra. Míg a Kiskarácsony 25 millió forintos főnyereménye mellett 5 darab 5 millió forintos és 100 darab 100 ezer forintos nyereményt, addig a Nagykarácsony 100 millió forintos főnyereménye mellett 30 darab 10 millió forintos és 100 darab 1 millió forintos nyereményt ígér.

A Nagykarácsony sorsjegy idei mottója – Készen állsz a csodára? – nem csak az ünnepre, de a támogatott jó ügyre is utal. Az új karácsonyi sorsjegyek megvásárlásával ugyanis a játékosok a nemzeti lottótársasággal közösen járulnak hozzá befogadó játszóterek építéséhez, ahogy ez a sorsjegyen is olvasható. A Szerencsejáték Zrt. az elsők között valósította meg az Európai Lottótársaságok Szövetsége és az Európai Fogyatékosügyi Fórum kezdeményezése keretében tett vállalásait és hozta létre 2017-ben „A játék összeköt!” elnevezésű programját. Ennek keretében olyan akadálymentes játszóterek létrehozásával segíti a hazai, fogyatékossággal élő gyermekek integrációját, ahol ők ép gyermekekkel közösen játszhatnak. Az évek során eddig 13 befogadó játszóteret építtetett a társaság országszerte, több ezer gyermek és szülő örömére, az idei sorsjegyek bevételeiből pedig jövőre további 5 létrehozását tervezi.

 

Az inkluzív játszótereken valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek megtalálja az általa könnyedén használható játékokat. A mesékre épülő, egyedi motívumokat felvonultató közösségi tereken számos különleges játékot élvezhetnek, mint a kerekesszékes trambulin, a fészek körhinta vagy az akadálymentes játszóvár. Az esztétikus megjelenés érdekében a vállalat kiemelt figyelmet fordít a környezetformálásra, valamint a kiegészítő és díszítő elemek elhelyezésére is. A 2020-ban átadott játszóterek így nem csupán olyan jól ismert mesék világát idézik, mint a Lúdas Matyi vagy a Süsü, a sárkány, hanem a helyi adottságokat, például a Csepel-sziget élővilágát, a Kastély-kert hangulatát is bemutatják.

(x) támogatott tartalom