A Plug-in hibrid gyártás különlegességei az Audi Hungariánál

Győr, 2021. február 11. 

Az Audi Hungaria tavaly év végén a plug-in hibrid hajtásláncú Audi Q3 modellek gyártásával az elektromobilitás következő szintjére lépett. A járműgyártás rugalmasságának köszönhetően a vállalat sikerrel integrálta a plug-in hibrid modellek gyártását a meglévő gyártási infrastruktúrába. Ennek érdekében a gyártást új berendezésekkel, robotokkal és specifikus munkaállomásokkal egészítették ki, valamint egy speciális tűzoltóautót is üzembe helyeztek.

„Az elektromobilitás előretörésével új kompetenciákat építettünk fel. A munkatársak továbbképzésével felkészültünk az elektromos hajtásláncú autók sorozatgyártására. Különösen nagy hangsúlyt fektettünk az Audi Q3 PHEV nagyfeszültségű technológiájának elsajátítására, amelynek keretében 1 500 munkatársat képeztünk tovább”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.  
 
A speciális képzés ezt követően a járműszereldei alapoktatás részévé vált. Ezzel párhuzamosan a vállalatnál egy biztonsági koncepciót is bevezettek, a következő súlypontokkal: a termelésben egy további kameraállomást installáltak az alkatrészek, például a PHEV-akkumulátor beépítés előtti ellenőrzésére, valamint egy különleges horgas emelős darus tűzoltósági gépjárművet is üzembe helyeztek a hatékony tűzvédelem érdekében. 

„Csapatunk szaktudásának köszönhetően az elmúlt évben már összesen 24 000 mild-hibrid hajtásláncú Audi Q3, valamint 480 Q3 PHEV modell gördült le gyártósorunkról”, fűzte hozzá Les Zoltán.

Az Audi Hungaria 1998 óta gyárt prémium minőségű autókat. A vállalat töretlenül halad az elektromobilitás útján. 2019-ben indult a mild-hibrid technológiájú Audi Q3 gyártása, amellyel elsőként jelent meg az akkumulátortechnológia a győri sorozatgyártásban.