Nincs hatással az elmarasztaló EU-határozat

DR. BERÉNYI JÁNOS, A MALÉV ZRT. ELNÖKÉNEK KÖZLEMÉNYE

A Malév napi működésére nincs hatással az elmarasztaló EU-határozat
2012. 01. 09

A Malév számára nem jelent azonnali fizetési kötelezettséget az EU határozata, amely az unió szabályaival ellentétesnek minősítette a magyar állam – 2007-től 2010-ig – a légitársaságnak biztosított tőkejuttatását. A Malév napi működését nem befolyásolja az uniós állásfoglalás, járatai menetrend szerint közlekednek, beszállítóit továbbra is megállapodás szerint fizeti és partnereinek az eddig megszokott szolgáltatásokat nyújtja. Az ehhez szükséges forrásokat a tulajdonosunk biztosította.

A Malév utasait a szokásos módon juttatja el célállomásukra menetrend szerinti járataival. A magyar kormány arról tájékoztatta a Malév vezetőit és a közvéleményt, hogy továbbra is elkötelezett a nemzeti légitársaság fenntartásában. Ennek megfelelően a Malév vezetése és valamennyi munkatársa a szokásos módon végzi a munkáját és azon dolgozik, hogy az elmúlt hónapok javuló eredményeit a 2012-es évben is megőrizze.

A Malév 2012-re jelentősen javuló üzemi eredménnyel számol, amire az elmúlt év utolsó negyedévében elért kereskedelmi eredmények jogosítják fel. A légitársaság versenytársaival szemben is kiemelkedően teljesít, az elmúlt év utolsó hónapjában 78%-os telítettséget (load factor) ért el, és 7 milliárd forinttal növelte bevételeit az utolsó negyedévben az előző évhez képest.

dr. Berényi János
a Malév Igazgatótanácsának elnöke

Forrás: Malév