A 6. JET Modell Találkozó – (AEROsport, 2019)

A 6. JET Modell Találkozó. A Sokoró R/C Modell KSE szervezésében lebonyolított rendezvény a rádió távirányítású repülőgép modellezők fontos találkozója.

Egyre népszerűbb a sportág, amit jól példáz, hogy a magyar mellett osztrák és német versenyzők is kiállították gépeiket a modell reptéren.

2019-ben már hatodik alkalommal rendezte meg a Sokoró R/C Modell KSE a rendkívül látványos JET Modell Találkozót. A Győr-Sokoró melletti modell reptéren nyugat-európai színvonalú körülmények várták a nézőket és a résztvevőket.

Az elmúlt évek alatt hosszú utat járt be a baráti találkozóként indult sorozat, ami tavaly elnyerte a Magyar Modellező Szövetségtől az “Év Rendezvénye” címet. 2019-ben felvonult a rádióirányítású repülőmodellek szinte teljes palettája, a résztvevők között pedig magyar, osztrák és német modellezők is jelen voltak.

A modellek között számos, teljes egészében saját készítésű gépet is láttunk. A modellek készítésének mesterei nagy megbecsülésnek örvendenek a modellezők között. Ilyen volt Mayer Béla, aki az idén elkészült L2 RÓMA 1:2 es méretarányú modelljével óriási sikert aratott.

A múlt a jelen és a jövő együtt volt a találkozón, amikor Török László bemutatta Star 13 nevű, 1943-ban tervezett antik modelljét. amely a modellezés egy másik, hagyományőrző arcát mutatta meg.