2A Terminál felújítva!

Véget ért a 2. Terminál két régebbi szárnyai közül az „A” oldal mintegy egy éven át tartó felújítása. A SkyCourt tavalyi átadása után a kivitelező KÉSZ rögtön hozzálátott a 2A és 2B Terminálok felújításához, amelynek célja az volt, hogy minőségileg és építészetileg a 2. Terminál mindhárom épülete egységes legyen.

Óriási eredmény, hogy folyamatos utasforgalom mellett sikerült teljesen megújítani a repülőtér 2A Terminálját. A SkyCourt tavaly márciusi átadása után „szinte még meg sem száradt a festék”, a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. munkaterületbe vette a két korábban meglévő terminálépület, a 2A-t és a 2B-t. A SkyCourt megnyitásával ezek a létesítmények épületszárnyként funkcionálnak, amik a központi utasforgalmi csarnokhoz csatlakoznak. Tizenhárom hónapnyi alapos átalakítás után a KÉSZ az elmúlt hetekben fokozatosan adta át a munkaterületet a 2A Terminálon, habár az egy év alatt az folyamatosan üzemelt.

Az eredmény szemmel is jól látható: az épület belső tere megkapta a SkyCourtban is bevált, modern és kifejezetten szép, alumínium-csíkokból kirakott álmennyezetét. Más építészeti elemeket is átvett a 2A az új utasforgalmi csarnokból. Az elegáns üveg burkolatokkal és a lineáris fényáramlással a régi épület is az új fényében csillog. Emellett a természetes fény is nagy szerepet játszik: A kereskedelmi és az irodai területek átrendezésével ismét lehetővé vált a tetőablakokon át beáramló nappali fény mennyiségének növelése az utasforgalmi területeken.

További fontos, bár kevésbé látványos elem, hogy az épület teljes tűzvédelmi rendszere fel lett újítva. Ezúttal már ebben az épületben is a SkyCourtban debütált nagynyomású vízködös oltórendszer épült ki, valamint a légi oldal felőli homlokzati vízfüggöny, ami az előtéren keletkezett tüzektől védi az épületet. A felújítás sikeréhez a kollégák, a kereskedelmi bérlők, a földi kiszolgáló cégek, valamint a végig segítőkész hatóságok egyaránt hozzájárultak. Mellettük még az utasainknak tartozunk köszönettel, akiknek gyakran el kellett viselniük a felújítás kellemetlen hatásait.