„Zamárdi, nem Abu-Dzabi”

Zamárdi nem Abu-Dzabi, viszont a közös bennük az, hogy mindekét vízparti település Red Bull Air Race futamnak ad helyszínt, 2019-ben.

Josihide Muroja, 2019. Abu-Dzabi

A Balatonnál rendezik meg a Red Bull Air Race 2019-es magyarországi futamát

A 13. Red Bull Air Race magyar futamának a Balaton-parti üdülőváros, Zamárdi ad otthont, ahol a világ legjobb pilótái a tó csodás panorámájával a háttérben repülnek majd.

Magyarország a Red Bull Air Race bölcsője: itt rendezték 2003-ban a sportág történetének második futamát, és innen származik a verseny úttörő pilótája, Besenyei Péter is. Az eddig megszokott budapesti helyszín után idén a 370 km/órás sebességgel száguldó mezőny az eredetileg meghirdetett időpontban, 2019. július 13-14-én Közép-Európa legnagyobb tavának déli partjára költözik. Zamárdi az európai turisták ismert és kedvelt célállomása a lenyűgöző környezet, a hosszú tópart, zenei fesztiváljai és a környéken található borvidék okán.

„A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának” – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.


Zamárdi közel másfél évtizedes tapasztalattal bír a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, és a város adottságai tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére. A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak. –Csákovics Gyula


„Szeretném megköszönni Csákovics polgármester úrnak és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy a Red Bull Air Race magyarországi futamának a Balaton adhasson otthont” – mondta Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője. „Pilótáink és partnereink alig várják, hogy újabb rajongókkal találkozhassanak, és ezen a gyönyörű helyszínen repülhessenek, amelynek szerepe a vitorlás és egyéb vízi sportok terén is meghatározó. Nagyon várjuk, hogy újabb fejezetet nyissunk a Red Bull Air Race és Magyarország páratlan történetében.”

A budapesti versenyre vásárolt jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken. A szervezők hamarosan nyilvánosságra hozzák a jegyvásárlási lehetőségeket a balatoni versenyre. Jegyinformációkért és a legfrissebb hírekért kérjük, látogasson el a www.redbullairrace.com weboldalra.

A 2019-es Red Bull Air Race versenynaptár:

Február 8-9.: Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
Időpont hamarosan Európa
Június 15-16.:      Kazany, Oroszország
Július 13-14.:        Balaton, Magyarország
Szeptember 7-8.: Csiba, Japán
Időpont hamarosan Ázsia
Október 19-20.: Indianapolis, Egyesült Államok
November 8-9.: Szaúd-Arábia

forrás: Red Bull