Nyaralni biztos visszatérek – Matt Hall

Matt Hall of Australia (C) celebrates with Ben Murphy of Great Britain (L) and Pete McLeod of Canada (R) during the Award Ceremony at the third round of the Red Bull Air Race World Championship at Lake Balaton, Hungary on July 14, 2019.

Red Bull Air Race: Nyaralni biztos visszatérek – Matt Hall

 

A balatoni futam győztesével készítettünk exkluzív interjút.
Matt Hall először nyert hazánkban
Matt Hall először nyert hazánkban / 
Matt Hall győzelmével ért véget a Red Bull Air Race történetének első balatoni versenye: a Zamárdiban megrendezett futamon az ausztrál pilóta tökéletes versenyzéssel nyert. A RedBull.hu exkluzív interjút készíthetett a boldog aranyérmessel.
 
– Hogy érzi magát pályafutása első magyar győzelme után?
Lejött egy kicsit a feszültség rólam, miután a közösségi oldalaimon arról beszéltem, hogy meg fogom nyerni ezt a versenyt. Tudtuk, hogy muszáj az első helyen végeznem ahhoz, hogy még legyen esélyem a világbajnoki címre. Szerencsére sikerült is ezt összehozni.
Most már nem feszült
Most már nem feszült
– Akkor a Red Bull Air Race utolsó évében összejöhet pályafutása első vb-győzelme?
Valóban, a rengeteg trófeám közül egyik sem aranyszínű, és ez tényleg hiányzik. Fontos, hogy Csibában olyat futamot kell csinálnom, mint Zamárdiban, és Sonkánál öt ponttal többet kell szereznem. Ha dobogós leszek és Sonka, valamint Muyora nem, akkor meglehet a bajnoki cím.
Tetszett neki a pálya
Tetszett neki a pálya
És hogy érezte magát a Balatonon?
Fantasztikus volt a helyszín, olyan látványos számunkra, mint egy sétarepülés. Az emberek nagyon barátságosak és vidámak, csodálatos volt az atmoszféra, nem is beszélve a végeredményről. Szerintem az idei évben ezen a különleges hangulatú versenyen éreztük magunkat a legjobban.
 
– Nehezebb volt a pálya, mint a budapesti?
Nem, könnyebb valamivel, mert ugye Budapesten körbevesz a sok épület, a hidak. Itt viszont sokkal nyitottabb, szabadabb volt a légtér, nem kellett híd alatt sem átrepülni.
Ajándékot is kapott
Ajándékot is kapott
Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula is meglepte egy kis ajándékkal, helyi jellegzetességekkel. Meg lehet tudni, hogy mi van az ajándékzacskóban?
 
Még nem volt időm teljesen átnézni, de az biztos, hogy van benne egy üveg ital…
– Azt is mondta, hogy visszavárják, akár turistaként is. Tervezi, hogy visszatér?
Biztos, hogy vissza fogok még térni Magyarországra. Az is megtörténhet, hogy versenyezni, ha viszont erre már nem lesz lehetőség, akkor visszajövök nyaralni ide a barátaimmal, mert ez egy csodálatos ország.

FORRÁS: www.redbull.com