Vitorlásverseny történelmi díszletek között

Október 22-én rajtol a 43. Rolex Middle Sea Race vitorlásverseny

Ismét Málta ad otthont a Rolex Middle Sea Race-nek, a tengerészet, az elhivatottság és a bajtársiasság több évtizedes ünnepének, amely meghívja a vitorlás legénységet a világ minden tájáról, hogy versenyezzenek a vitorlásverseny egyik legkeresettebb trófeájáért.

Idén október 22-én magasan képzett vitorlásszemélyzetből álló flotta indul a máltai nagykikötőből, a Vallettai Upper Barrakka Gardens és a birgui Fort St Angelo között észak-kelet felé haladva, hogy megkerülje Szicíliát az óramutató járásával ellentétes irányban. Az útvonal elhalad Capo Passero mellett Szicília délkeleti partjánál, majd a Messinai-szoroson keresztül Stromboli, a Tirrén-tenger vulkáni szigete felé veszi az irányt és Szicíliától északra halad. Ezt követően a flotta elhalad a bájos Favignana sziget mellett, majd Pantelleria települése mellett. A verseny végéhez közeledve a versenyző jachtok elhaladnak Lampedusa mellett, majd visszajutnak Máltára, átkelve a Marsamxett kikötő bejáratánál található célvonalon.

 A Rolex Middle Sea Race-re először 1968-ban került sor, és a máltai vitorlázók, Paul és John Ripard, valamint Alan Green és Jimmy White brit vitorlázók alapították, amely a régióra jellemző többinél hosszabb verseny. Az esemény már korán lelkes támogatásra talált a Royal Malta Yacht Club (RMYC) részéről, és úgy döntöttek, hogy a versenyzés mellett Alan Green felügyeli az esemény lebonyolítását is.

A verseny az alábbi linken követjhető: TRACKER

Statisztikák és tények:

Először tartották: 1968

Szervező: Royal Malta Yacht Club

2022 kezdés: október 22., szombat, Grand Harbour, Valletta (11:00 CEST)

124 jacht 24 ország képviseletében

A legkisebb hajó: Cuorematto, Absolute Wind 950, Andrea Barbera, Olaszország

Legnagyobb hajó: Leopard 3, Farr 100, Chris Sherlock, Spanyolország

Országos képviselet:

Olaszország – 28 nevező

Franciaország – 20 nevező

Málta – 12 nevező

Németország -11 nevező

Nagy-Britannia – 10 nevező

Lengyelország – 9 nevező

További részletek: https://rolexmiddlesearace.com


Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary