Lagúnák gyermekei – Velencei festők regényes történetei

Gondoláról vagy sétálva, zseniális festőművészek – Tintoretto és Tiziano – házában vendégeskedve vagy  gyönyörű kurtizánok lépteit követve a XVI. századi Velencét fedezhetjük fel Flautner Lajos regénye révén.

A történetben csodálatos festmények születéséről és titkairól mesélnek a velenceiek Lorenzonak, az ifjú máltai lovagnak. A fiatalember kalandjain keresztül megismerhetjük az inkvizíció hatalmát és a Dózsék ragyogását is, és beléphetünk olyan épületekbe, palotákba, ahová turistaként talán be sem juthatnánk. Velence ámulatba ejtette az utazót, épp úgy, ahogyan ma. 

A könyv szerzője azt mondta az interjúban, hogy Velence minden korban lenyűgözte a látogatót és a művészeket. Hogy miként látták a festők a várost  például 1700-as évek közepétől, az kiválóan nyomon követhető a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében megtalálható csodálatos alkotások révén. 

A Piazzetta dei Leoni Velencében ,Michele Giovanni Marieschi

A San Pietro di Castello Velencében, Francesco Guardi

A Szent Márk tér Velencében, Vincenzo Chilone

Giovanni Gradenigo tanácsnok alamizsnát oszt a velencei S. Giovanni in Bragora téren Michele Giovanni Marieschi

Részlet Velencéből, Rudolf von Alt

Velencei részlet, Barabás Miklós

Köszönet a képekért: 

A Könyvben utazom olvasni és utazni szeretők műsora hosszabb és rövidebb változatban a Trend Fm-en és itt a weben. Rádiós könyvajánló és beszélgetős magazin könyvről, és a könyv valódi helyszínéről. Oláh Andrea 25 éve rádiós újságíró, a Könyvklub, a Go! Magazin, és az Édes Hazám című rádióműsorok kitalálója, készítője. Hajdan a Magyar Rádió Magyarországról jövök című műsorának riportere, műsorvezetője, és sok más egyéb…