Égi-légi akrobaták…

…adtak egymának randevut július végén a nyiregyházi repülőtéren. 29 ország 81 kiváló pilótája karcolta az eget, hogy eldöntsék: ki a legjobb közöttük az idén motoros műrepűlésben.

A négy tagu magyar csapat legjobbja ezuttal is Nádas Tamás volt, aki nagyszerű versenyzéssel a ” Szabadon választott” programot megnyerve a szám világbajnoki érmét vehette át a zárónapi eredményhirdetéskor.

Augusztus 4-én nagyszabású repülőnap zárjta a 10. FAI World Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokságot Nyíregyházán. A megmérettetésre 19 ország közel 100 pilótája érkezett, a rendezvény jelenleg a műrepülő sport legnagyobb létszámú nemzetközi eseménye. A zárónapon izgalmas légi és földi programokkal, díjkiosztó ünnepséggel és koncerttel várják az érdeklődőket.

A világbajnokságon magyar aranyérem is született, ennek átadását is figyelemmel kísérhetik a díjkiosztó ünnepségen.

A repülőnapon airshow-t tartanak a világbajnokság helyezettjei. A levegő szerelmesei kötelékrepüléssel, léggömbvadászattal kápráztatják majd el a közönséget. Emellett vitorlázó és sárkányrepülő bemutatót valamint ejtőernyős célba ugrást is láthat a nagyérdemű. Az év legnagyobb légi parádéján Besenyei Péter és Veres Zoltán egyéni műrepülő is bemutatót tart.

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk a repülőnapra. Segítünk exkluzív interjúk elkészítésében, bepillantást nyerhetnek a backstage-be, megismerhetik a sportág sztárjait.

www.facebook.com/aerosport.hu ; www.aerosport.hu