Menetrendek

Vonattal Burgaszba és Várnába

vonattal átszállás nélkül lehet utazni Burgaszba és Várnába

 

    Budapest, 2012. június 1., péntek (MTI) – A MÁV-START 2012 nyarán is közlekedtet közvetlen vonatokat Bulgária tengerparti nyaralóhelyeire, Burgaszba június 1-jén, pénteken elindult, Várnába pedig június 2-án, szombaton közlekedik az idén először közvetlen gyorsvonat a Budapest-Keleti pályaudvarról – közölte a személyszállító vasúttársaság pénteken.

    

Az utazás során nemcsak ülő-, hanem fekvőhelyes és hálókocsis elhelyezés is választható. A vonatokra Szolnokon és Békéscsabán is fel lehet szállni.
    Budapestről Burgaszba a Nesebar nemzetközi gyorsvonat közlekedik szeptember 28-ig minden kedden és pénteken, Burgaszból pedig szeptember 29-ig minden szerdán és szombaton indul vonat Budapestre.
    A Románián át Várnába közlekedő Albena nemzetközi gyorsvonat Budapestről szeptember 29-ig minden szombaton, Várnából pedig június 3-ától szeptember 30-ig minden vasárnap indul.

FOTO: GOGOGO.HU

 


 

MTI 2012. június 1., péntek 16:23

A MÁV-START a társvasutakkal közösen 2012-ben is közlekedtet közvetlen kocsikat és vonatokat Délkelet-Európa tengerparti nyaralóhelyeire. Kedvezményes menettérti jegyeinknek, valamint a fekvőhelyes- és hálókocsiknak köszönhetően Ön akár már Budapesten is megkezdheti a nyaralást. Felesleges repülőtéri várakozások és rossz minőségű utak helyett a vetett ágy kényelmével várjuk, hogy másnap reggel a tengerparti nagyvárosok szívében ébredhessen.
Menettérti jegyek

Valamennyi tengerparti célállomásra kedvezményes menettérti jegyeket kínálunk, melyekre célállomástól függően akár 65 % kedvezményt is biztosítunk – gyermekek pedig még ennek az árnak is csak a felét fizetik. Bulgáriába a csoportosan utazók CityStar menetjegyeket is válthatnak, amelyekkel párok, baráti társaságok és családok is kedvezőbb áron utazhatnak, mintha egyenként váltanák meg menetjegyeiket. A City Star kedvezményekről az egyes országokra vonatkozó részletes ajánlatoknál tudhat meg többet.
Fekvőhelyes- és hálókocsik

A fekvőhelyes kocsi kevés pénzért kínál kellemes alvási lehetőséget. A nappal normál ülőkocsiként közlekedő járművek fülkéiben éjszakára a foglalási kategóriának megfelelően hat vagy négy fekvőhely kerül kialakításra, amelyre ágyneműt is biztosítunk.

Aki az utazás során is szeretné a saját szoba intimitását átélni, azoknak a hálókocsikat ajánljuk, melyekben foglalástól függően egy, kettő, vagy három személy alhat, mosdóval ellátott, a folyosó felől teljesen zárt fülkékben. Az egyágyas fülkéket foglaló utasoknak 1. osztályú menetjegy váltása kötelező.

Mindkét kocsikategóriában a kocsik saját kísérője gondoskodik az utasok kényelméről és biztonságáról, s az éjszakai jegyvizsgálatok kellemetlenségétől is megkíméli őket a menetjegyek összegyűjtésével. Emellett az út egész folyamán vásárolhatók nála italok, és egyszerűbb ételek is. Valamennyi fülke zárható belülről oly módon, hogy azt kívülről még a kísérő sem tudja kinyitni.

Vonataink és célállomásaink

Budapest – Várna

Június 2. és szeptember 29. között minden szombaton, ülő-, fekvőhelyes- és hálókocsival

CityStar menettérti jegyek 113 €-tól

 Budapest – Burgas

Június 1. és szeptember 28. között minden kedden és pénteken, ülő-, fekvőhelyes- és hálókocsival

CityStar menettérti jegyek 113 €-tól

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy – bármely nemzetközi pénztárunkban, illetve összes nemzetközi járatunkon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a 06 (40) 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

2012. május 7-től: 1 Euró= 290 Ft

2012. május 21-től: 1 Euró = 295 Ft

Fel