A holnap

Vállalati felelősség vállalás

Tud-e egy cég úgy működni, hogy a profitérdekeknek is megfeleljen, és egyúttal harmóniában legyen a környezetével, a természettel, s oly módon átalakítani a gondolkodásmódját, hogy figyelembe veszi mások érdekeit is.

A méret a lényeg? Vállalati méret és felelőssége.

„A nagyság ára a felelősség.”- W. Churchill Mára a nagyvállalkozások sokszor egy város lakosságával egyenlő számú alkalmazottal rendelkeznek, és éves árbevételük meghaladja egyes országok éves GDP-jét, így nem lehet kérdés, hogy a társadalom érdekeit is figyelembe vevő, felelős magatartást kell folytatniuk. A vállalati felelősség csak a méret kérdése lenne? Tud-e egy cég úgy működni, hogy a profitérdekeknek is megfeleljen, és egyúttal harmóniában legyen a környezetével, a természettel, s oly módon átalakítani a gondolkodásmódját, hogy figyelembe veszi mások érdekeit is. Milyen építőkövei vannak az új üzleti etikának, mely a fenntartható fejlődés irányába visz? A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért Közhasznú Egyesület (angol rövidítéssel BCSD Hungary) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért nevű globális üzleti szervezet hazai képviselője. Amely több mint 200 nagyvállalat koalíciója, és a világ több mint 60 országában van jelen nemzeti szintű képviselettel. A Tanács célja, hogy elősegítse a tagok és a hazai gazdaság szereplőinek körében a fenntartható fejlődés három alappillérének – gazdasági fejlődés, ökológiai egyensúly, társadalmi igazságosság elveinek – a vállalati gyakorlatba való átültetését. A tudatos fogyasztók száma növekszik a XXI. század elején, a vevők döntéseit világszerte mind jobban befolyásolja a vállalatok felelős tevékenysége. A felelős működés nem mérethez kötött. „Embernek lenni pontosan annyit jelent, mint felelősnek lenni. Érezni, hogy a kővel, melyet lehelyez, a világot építi tovább.” -Antoine de Saint-Exupéry-

 

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel