Rendőrség

Száguldozott az új francia államfő

Franciaország-belpolitika-online
A sebességkorlátozást átlépve száguldozott az új francia államfő

    Párizs, 2012. június 7., csütörtök (MTI) – A megengedett sebességhatárt jóval túllépve, óránként 180 kilométerrel száguldott szerda este a Francois Hollande francia elnököt Párizsból az észak-franciaországi Caen városába szállító autó – adta hírül csütörtökön a francia BFMTV televíziós csatorna, amely “rajtakapta” az államfőt a szabálysértésen.

    Hollande szereti magát egy “normális”, az emberekhez közel álló elnökként beállítani, s ennek szellemében ahelyett, hogy repülőgéppel utazna a különböző hivatalos események helyszínére, autóba vagy vonatra száll. Úgy tűnik azonban, az elnöknek néha nem teljesen megszokott módszerekkel kell kompenzálnia az ebből adódó időveszteséget.
    A BFMTV tudósítója szerint Hollande konvoja már a Párizs külvárosában található Défense-alagútba is 140 kilométer/órás sebességgel hajtott be, majd az autópályán 180 kilométerre gyorsított, noha a megengedett sebesség 130 kilométer/óra.
    Amikor az elnök megérkezett Caenbe, a partraszállás 68. évfordulásra rendezett megemlékezésre, s egy újságíró a szokatlan odaútjáról faggatta, Hollande csak ennyit mondott: “Túlléptük volna a megengedett sebesességet? Én nem emlékszem ilyesmire, Ön hallott valamit?”.

Klikkelj a kommenteléshez

Kommentáld!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel