Rendőrség

Száguldozott az új francia államfő

Óránként 180 kilométerrel száguldott szerda este a Francois Hollande francia elnököt Párizsból az észak-franciaországi Caen városába szállító autó

Franciaország-belpolitika-online
A sebességkorlátozást átlépve száguldozott az új francia államfő

    Párizs, 2012. június 7., csütörtök (MTI) – A megengedett sebességhatárt jóval túllépve, óránként 180 kilométerrel száguldott szerda este a Francois Hollande francia elnököt Párizsból az észak-franciaországi Caen városába szállító autó – adta hírül csütörtökön a francia BFMTV televíziós csatorna, amely “rajtakapta” az államfőt a szabálysértésen.

    Hollande szereti magát egy “normális”, az emberekhez közel álló elnökként beállítani, s ennek szellemében ahelyett, hogy repülőgéppel utazna a különböző hivatalos események helyszínére, autóba vagy vonatra száll. Úgy tűnik azonban, az elnöknek néha nem teljesen megszokott módszerekkel kell kompenzálnia az ebből adódó időveszteséget.
    A BFMTV tudósítója szerint Hollande konvoja már a Párizs külvárosában található Défense-alagútba is 140 kilométer/órás sebességgel hajtott be, majd az autópályán 180 kilométerre gyorsított, noha a megengedett sebesség 130 kilométer/óra.
    Amikor az elnök megérkezett Caenbe, a partraszállás 68. évfordulásra rendezett megemlékezésre, s egy újságíró a szokatlan odaútjáról faggatta, Hollande csak ennyit mondott: “Túlléptük volna a megengedett sebesességet? Én nem emlékszem ilyesmire, Ön hallott valamit?”.

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel