A te kamerád

Stari Grad – Budva (2016)

Montenegró a Balkán Monte-Carlója. A fekete hegyekkel körülölelt öböl partján fekvő város, minden szépséggel rendelkezik amivel a világhírű “ikertestvére”, csak egy kicsit kisebb, és “keletiesebb” formában.

Montenegró a Balkán Monte-Carlója. A fekete hegyekkel körülölelt öböl partján fekvő város, minden szépséggel rendelkezik, amivel világhírű “ikertestvére”, csak egy kicsit kisebb és “keletiesebb” formában. Még akkor is, ha a 11000 lelket számláló város a legnagyobb a tengerparton elterülők között.

©GoGoGo.hu/Farkas Attila

Tengeri öböl yachtokkal, és kis halászbárkákkal.  Vízparti sétány tavernákkal, halkülönlegességekkel, és csodálatos panorámával. Modern városrész fél-, és teljesen elkészült toronyházakkal. Bevásárló utcák orosz turistákkal. Egy szűk sikátorokkal tarkított középkori erőd, rengeteg kis üzlettel, és Vranacot vagyis helyi vörösbort kínáló kis “kiülősökkel”. És ez a “kagylóhéjba zárt csoda”, természetesen számtalan emlékkel, amit az utazó itt gyűjtött be az évek során. Egy dologban bízhatunk, Budva nem változik, még akkor sem, ha folyamatosan fejlődik, a maga “picit” lelassult módján.

Sétáljunk egy picit a “Stari Grad” falai között.

©GoGoGo.hu/Farkas Attila

 

 

 

 

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel